Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru camping

cámping sn [At: DN3 / P: chem-ping / Pl: ~uri / E: eg camping] 1 Faptul de a locui în aer liber, sub cort. 2-5 Campament (1-4).
cámping-tráiler sn [At: DN3 / P: chemping-treilăr / E: eg camping trailer] Rulotă.
CAMPING, campinguri, s. n. Suprafață de teren (la șes, deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști. ♦ Faptul de a trăi în aer liber, sub cort. [Pr.: chémping] – Din engl, fr. camping.
CAMPING, campinguri, s. n. Suprafață de teren (la șes, deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști. ♦ Faptul de a trăi în aer liber, sub cort. [Pr.: chémping] – Din engl., fr. camping.
camping (angl.) [pron. chémping] s. n., pl. campinguri
CÁMPING s.n. Faptul de a trăi în aer liber sub cort; campare. ♦ Teren amenajat pentru campare; tabără de excursioniști. [Pron. chém-ping. / < engl. camping].
CAMPING [CHÉM-PING] s. n. loc amenajat cu corturi, baracamente sau căsuțe pentru turiști. (< engl. camping)
CAMPING [pr.: chémping] ~uri n. Teren amenajat pentru campament. /Cuv. engl.
camping s. n. (sport) Tabără de turiști ◊ „Minifrigider (frigidere mici, destinate camping-urilor, autovehiculelor etc.).” R.l. 1 VI 74 p. 5. ◊ „Minighid. La Eforie Nord (lângă complexul sanatorial) s-a dat în folosință un camping model cu 1500 locuri și un teren în care se pot monta până la 500 de corturi.” I.B. 13 VII 74 p. 6; v. și casă-camping (1969) [pron. chémping] (din engl., fr. camping; Il. Constantinescu în LR 1/73 p. 26; DEX, DN3)
camping-caravaning s. n. ◊ „Automobil Clubul Român pune la dispoziția turiștilor, din țară și peste hotare, cupoane hoteliere sau «camping-caravaning», în baza cărora pot să-și stabilească itinerariul și programul de concediu. Fiecare cupon dă dreptul la 5 litri benzină gratuit, cazare în hoteluri și locuri de popas – și jumătate de pensiune.” R.l. 26 IV 77 p. 5 [pron. chémping-caraváning] (din fr. camping + fr. caravaning, care este un fals anglicism; v. DMN s. v. caravan[n]ing; DHLF 1971, DMC 1978)
casă-camping s. f. Căsuță simplă din lemn destinată campingurilor ◊ „Un nou tip de casă-camping. În cadrul Complexului pentru industrializarea lemnului din Comănești s-a realizat un nou și interesant tip de casă destinată atât campingurilor montane cât și celor de pe litoral.” Sc. 29 XI 69 p. 5 [pron. casă-chémping] (din casă + camping)
căsuță-camping s. f. Căsuță din lemn simplă, destinată campingurilor ◊ „Micro-stațiunea balneară Valea Stelii din Băicoi (jud. Prahova) se dezvoltă, devenind una din cele mai cochete de pe Valea Prahovei. S-a deschis la 1 mai – dispune de [...] 20 căsuțe-camping cu câte două paturi.” R.l. 11 V 73 p. 2 [pron. căsúță-chémping] (din căsuță + camping)
remorcă-camping s. f. Vehicul pentru camping, tras de un vehicul cu motor ◊ „Coop. Precizia din Arad a început construcția unor remorci-camping, atașabile la autoturismele de tipul și mărimile existente în țara noastră.” Sc. 7 II 67 p. 2 [pron. remórcă chémping] (din remorcă + camping, după fr. remorque de camping; D.Tr.)

camping definitie

camping dex

Intrare: camping
camping substantiv neutru
  • pronunție: chémping