Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru camionaj

camionáj sn [At: DA / Pl: ~e / E: fr camionage] 1 Transport de mărfuri efectuat de camioane, camionete etc. 2-3 Serviciu sau întreprindere de transport cu camioane (2).
CAMIONÁJ s. n. 1. Transport de mărfuri efectuat cu camioane, camionete etc. 2. Serviciu sau întreprindere de transport cu camioane. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. camionnage.
CAMIONÁJ, camionaje, s. n. 1. Transport de mărfuri efectuat cu camioane, camionete etc. 2. Serviciu sau întreprindere de transport cu camioane. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. camionnage.
CAMIONÁJ, camionaje, s. n. 1. Transport de mărfuri cu ajutorul camionului. 2. Serviciu sau întreprindere de transport cu camioanele. – Pronunțat: -mi-o-.
CAMIONÁJ, camionaje, s. n. 1. Transport de mărfuri cu ajutorul camionului. 2. Serviciu sau întreprindere de transport cu camioane. – Fr. camionnage.
camionáj (-mi-o-) s. n.
camionáj s. n. (sil. -mi-o-), pl. camionáje
CAMIONÁJ s.n. 1. Transport (de mărfuri etc.) făcut cu camioanele. 2. Întreprindere sau serviciu care face astfel de transporturi. [< fr. camionnage].
CAMIONÁJ s. n. 1. transport (de mărfuri) cu camioanele. 2. întreprindere, serviciu care face astfel de transporturi. (< fr. camionnage)
CAMIONÁJ ~e n. 1) Transport de mărfuri cu camionul. 2) Întreprindere sau serviciu care efectuează astfel de transport. [Sil. -mi-o-naj] /<fr. camionnage
camionaj n. transportul cu camioane.
*camionáj n., pl. e (fr. camionnage). Transport cu camioanele.

camionaj definitie

camionaj dex

Intrare: camionaj
camionaj substantiv neutru
  • silabisire: -mi-o-