Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru camerunez

camerunéz, ~ă [At: DEX2 / Pl: ~i, ~e / E: fr Camerounais] 1-3 smf, a (Persoană) care face parte din populația de bază a Camerunului sau este originară de acolo. 4 sf Limba vorbită de populația de bază a Camerunului. 5-6 a Care aparține Camerunului sau populației lui. 7 a Care este specific Camerunului. 8 a Care provine din Camerun. 9-10 a Referitor la Camerun sau la populația lui.
CAMERUNÉZ, -Ă, camerunezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Camerunului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Camerunului sau camerunezilor (1), privitor la Camerun ori la camerunezi. – Din fr. Camerounais.
CAMERUNÉZ, -Ă, camerunezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Camerunului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Camerunului sau camerunezilor (1), privitor la Camerun sau la camerunezi. – Din fr. Camerounais.
camerunéz adj. m., s. m., pl. camerunézi; adj. f., s. f. camerunéză, pl. camerunéze
camerunéz s. m., adj. m., pl. camerunézi; f. sg. camerunéză, g.-d. art. camerunézei; pl. camerunéze
camerunéz, -ă adj. Din Camerun ◊ „Tot o glumă, dar de această dată a radioteleviziunii cameruneze, i-a făcut pe amatorii de sport din Yaounde să meargă în număr foarte mare la aeroport pentru a-l întâmpina pe celebrul boxer Cassius Clay. Spre a afla că în acea zi, de 1 aprilie, nici un avion nu sosea de peste ocean.” R.l. 3 IV 74 p. 6; v. și Sc. 30 VIII 80 p. 1 (după fr. camerounais; DEX)

camerunez definitie

camerunez dex

Intrare: camerunez (adj.)
camerunez admite vocativul adjectiv
Intrare: camerunez (s.m.)
camerunez admite vocativul substantiv masculin