cameraman definitie

11 definiții pentru cameraman

cameramán sm [At: DEX2 / V: ~rmán / Pl: ~i / E: eg cameraman] 1 Asistent al operatorului de imagine. 2 (Pgn) Operator (secund) de imagine, care mânuiește aparatul de filmat.
CAMERAMÁN, cameramani, s. m. Operatorul de cameră sau de televiziune care manevrează camera de luat vederi. [Var.: camermán s. m.] – Din fr., engl. cameraman.
CAMERMÁN s. m. v. cameraman.
CAMERAMÁN, cameramani, s. m. Asistent al operatorului de imagine; p. gener. operator (secund) de imagine care mânuiește aparatul de filmat. [Var.: camermán s. m.] – Din fr., engl. cameraman.
CAMERMÁN s. m. v. cameraman.
cameramán s. m., pl. cameramáni
cameramán s. m., pl. cameramáni
CAMERAMÁN s.m. Operator cinematografic sau de televiziune, însărcinat cu manevrarea camerei de luat vederi. [< engl. cameraman].
CAMERAMÁN s. m. operator cinematografic sau de televiziune care manevrează camera de luat vederi. (< engl., fr. cameraman)
CAMERAMÁN ~i m. 1) Asistent al operatorului de imagine. 2) Operator (secund) de imagine care mânuiește aparatul de filmat. /<engl., fr. cameraman
cameramán s. m. (cinem.) Operator cinematografic sau de televiziune care manevrează camera de luat vederi ◊ „A fost ajutat de un excelent șef de imagine, F.M [...] și de cameramanul R.C.” Săpt. 7 III 75 p. 4. ◊ „Imaginea: O.D. și o echipă de cameramani care au dat incredibile probe de virtuozitate [...]” Cont. 14 IV 84 p. 13 (din engl., fr. cameraman; DN3, DEX-S)

cameraman dex

Intrare: cameraman
camerman substantiv masculin admite vocativul
cameraman substantiv masculin admite vocativul