Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru cambodgian

cambodgian, ~ă [At: DEX2 / P: ~gi-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: fr Cambodgien] 1-2 a Specific Cambodgiei și populației ei. 3-4 a Referitor la Cambodgia și la populația ei. 5-6 a Care aparține Cambodgiei și populației ei. 7 a Care provine din Cambodgia. 8-10 smf, a (Persoană) care face parte din populația de bază a Cambodgiei sau care este originară de acolo. 11 sf Limba vorbită de cambodgieni (8).
CAMBODGIÁN, -Ă, cambodgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Cambodgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Cambodgiei sau cambodgienilor (1), privitor la Cambodgia ori la cambodgieni. [Pr.: -gi-an] – Din fr. Cambodgien.
CAMBODGIÁN, -Ă, cambodgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Cambodgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Cambodgiei sau cambodgienilor (1), privitor la Cambodgia sau la cambodgieni. [Pr.: -gi-an] – Din fr. Cambodgien.
cambodgián [dg pron. g] (-bo-dgi-an) adj. m., s. m., pl. cambodgiéni (-dgi-eni); adj. f., s. f. cambodgiánă, pl. cambodgiéne
cambodgián s. m., adj. m. (sil. -dgi-an) [-dgi- pron. -gi-], pl. cambodgiéni (sil. -dgi-eni); f. sg. cambodgiánă, g.-d. art. cambodgiénei, pl. cambodgiéne

cambodgian definitie

cambodgian dex

Intrare: cambodgian (s.m.)
cambodgian substantiv masculin admite vocativul
  • silabisire: cam-bo-dgi-an
  • pronunție: cambogian
Intrare: cambodgian (adj.)
cambodgian adjectiv admite vocativul
  • silabisire: cam-bo-dgi-an
  • pronunție: cambogian