Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru cablaj

cabláj sn [At: DEX2 / Pl: ~e / E: fr cablage] 1 Mod de răsucire sau împletire a firelor pentru a forma un cablu (1). 2-3 Totalitate a cablurilor și a firelor izolate care constituie conexiunile unei instalații sau ale unui aparat de telecomunicații. 4 (Elt; îs) ~ imprimat Cablaj (2) prefabricat în care conexiunile dintre piesele componente ale unui aparat electronic sunt realizate sub formă de benzi conductoare înguste, pe un suport izolant Si: circuit imprimat.
CABLÁJ s. n. 1. Mod de răsucire sau de împletire a firelor pentru a forma un cablu. 2. Totalitatea cablurilor și a firelor izolate care constituie conexiunile unei instalații sau ale unui aparat de telecomunicații. ◊ (Electron.) Cablaj (de) imprimat = cablaj prefabricat în care conexiunile dintre piesele componente ale unui aparat electronic sunt realizate sub formă de benzi conductoare înguste, pe un suport izolant; circuit imprimat. – Din fr. cablage.
CABLÁJ s. n. 1. Mod de răsucire sau de împletire a firelor pentru a forma un cablu. 2. Totalitatea cablurilor și a firelor izolate care constituie conexiunile unei instalații sau ale unui aparat de telecomunicații. ◊ (Electron.) Cablaj imprimat = cablaj prefabricat în care conexiunile dintre piesele componente ale unui aparat electronic sunt realizate sub formă de benzi conductoare înguste, pe un suport izolant; circuit imprimat. – Din fr. cablage.
CABLÁJ s. n. Mod de răsucire sau de împletire a fibrelor sau a firelor pentru a forma un cablu. – Fr. câblage.
cabláj (ca-blaj) s. n., pl. cabláje
cabláj s. n. (sil. -blaj)
CABLÁJ s. v. cablare.
CABLÁJ s.n. Modul de răsucire sau de împletire a firelor pentru a forma un cablu. ♦ Totalitatea cablurilor unei instalații sau ale unui aparat de telecomunicații. [< fr. câblage].
CABLÁJ s. n. totalitatea cablurilor unei instalații, a unui aparat de telecomunicații. (< fr. câblage)
CABLÁJ n. 1) v. A CABLA. 2) Totalitate a cablurilor care realizează legăturile electrice într-un aparat sau într-o instalație de telecomunicații. /< fr. câblage

cablaj definitie

cablaj dex

Intrare: cablaj
cablaj substantiv neutru
  • silabisire: -blaj