Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru cabernet

cabernét sn [At: DEX2 / Pl: ~uri / E: fr cabernet] 1 Soi de viță de vie cu struguri mici de culoare neagră-albăstruie, cultivat pentru producerea vinurilor roșii de calitate superioară. 2 Viță de vie cu struguri mici de culoare neagră-albăstruie. 3 Strugure mic de culoare neagră-albăstruie, cultivat pentru producerea vinurilor roșii de calitate superioară. 4 Vin roșu produs din cabernet (1).
CABERNÉT, (2) cabernet-uri, s. n. 1. Soi de viță-de-vie cu struguri mici de culoare neagră-albăstruie, cultivat pentru producerea vinurilor roșii de calitate superioară. 2. Vin roșu, superior, produs din acest soi de viță-de-vie. [Pr.: -ber-ne] – Din fr. cabernet.
CABERNÉT s. n. Soi de viță de vie cu struguri mici de culoare neagră-albăstruie, cultivat pentru producerea vinurilor roșii de calitate superioară. ♦ Vin produs din acest soi. – Din fr. cabernet.
cabernét (fr.) [et pron. e] s. n., art. cabernét-ul; (sorturi) pl. cabernét-uri
cabernét s. n. [pron. fr. caberne]
CABERNÉT s.n. Varietate de struguri cu ciorchinii mici și boabele îndesate, mici și rotunde, de culoare neagră-violetă. ♦ Varietate de vin obținut din astfel de struguri. [< fr. cabernet].
CABERNÉT s. n. soi de struguri cu ciorchini mici și boabe îndesate, și rotunde, de culoare neagră-violetă. ◊ vinul obținut. (< fr. cabernet)
CABERNET [pr.: caberné] n. 1) Soi de viță de vie având struguri cu bobițe mici, de culoare neagră-albăstrie. 2) Varietate de vin roșu, obținut din acest soi de viță. /< fr. cabernet

cabernet definitie

cabernet dex

Intrare: cabernet
cabernet