Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

16 defini╚Ťii pentru butonare

buton├íre sf [At: DEX2 / E: buton] Procedeu de apretare a ╚Ťes─âturilor de l├ón─â, prin care fibrele sunt aglomerate sub form─â de bobi╚Ťe pe una din suprafe╚Ťe ├«n scopul ob╚Ťinerii unui anumit aspect.
BUTON├ü, butonez, vb. I. Tranz. A ap─âsa tastele unei ma╚Öini de scris, ale unui calculator, telefon etc. ÔÇô De la buton.
BUTON├üRE2 s. f. Procedeu de apretare a ╚Ťes─âturilor de l├ón─â, prin care fibrele sunt aglomerate sub form─â de bobi╚Ťe pe una dintre suprafe╚Ťe, ├«n scopul ob╚Ťinerii unui anumit aspect. ÔÇô Din buton.
BUTON├üRE1, buton─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a butona. ÔÇô V. butona.
BUTON├üRE s. f. Procedeu de apretare a ╚Ťes─âturilor de l├ón─â, prin care fibrele sunt aglomerate sub form─â de bobi╚Ťe pe una dintre suprafe╚Ťe ├«n scopul ob╚Ťinerii unui anumit aspect. ÔÇô Din buton.
*butoná (a ~) vb., ind. prez. 3 butoneáză
butonáre s. f., g.-d. art. butonắrii
buton├í vb., ind. prez. 1 sg. buton├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. butone├íz─â
butonáre s. f., g.-d. art. butonării
BUTONÁ vb. I. tr., refl. A (se) încheia (cu) nasturi; a (se) îmbumba. [< fr. boutonner].
BUTON├üRE s.f. 1. Ac╚Ťiunea de a butona; butonaj. 2. Procedeu de apretare a ╚Ťes─âturilor de l├ón─â, prin care fibrele sunt aglomerate sub form─â de bobi╚Ťe pe una dintre suprafe╚Ťe, pentru a se ob╚Ťine un anumit aspect. [< butona].
BUTONÁ1 vb. tr., refl. a (se) încheia (cu) nasturi. (< fr. boytonner)
BUTONÁ2 vb. tr. a apăsa butoanele unui computer. (< buton)
BUTON├üRE s. f. 1. ac╚Ťiunea de a butona; butonaj. 2. procedeu de apretare a ╚Ťes─âturilor de l├ón─â, prin care fibrele sunt aglomerate sub form─â de bobi╚Ťe pe una dintre suprafe╚Ťe, pentru un anumit aspect. (< butona)
butona, butonez I v. t. a tasta un număr de telefon (pe un telefon mobil). 2. a utiliza o telecomandă de aparatură electronică. 3. (glum.) a trasa sarcini cuiva. II v. r. a-și încheia nasturii.
butonare, buton─âri s. f. 1. tastare a unui num─âr (pe telefonul mobil). 2. utilizarea telecomenzii de aparatur─â electronic─â. 3. trasare de ordine / de sarcini etc.

Butonare dex online | sinonim

Butonare definitie

Intrare: butona
butona verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: butonare (a butona)
butonare substantiv feminin
Intrare: butonare (apretare)
butonare substantiv feminin