Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru butaforie

butaforíe sf [At: DEX2 / E: rs бyтaфopия] Ansamblu de obiecte confecționate din paste maleabile, din hârtie și clei, folosite la realizarea decorurilor.
BUTAFORÍE, butaforii, s. f. Ansamblu de obiecte (sculpturi, vase, copaci etc.) confecționate din paste maleabile, din hârtie și clei, folosite la realizarea decorurilor și a recuzitei de teatru, în cinematografie etc. – Din rus. butaforiia.
BUTAFORÍE s. f. Ansamblu de obiecte confecționate din paste maleabile, din hârtie și clei, folosite la realizarea decorurilor. – Din rus. butaforiia.
butaforíe s. f., art. butaforía, g.-d. butaforíi, art. butaforíei
butaforíe s. f., art. butaforía, g.-d. butaforíi, art. butaforíei
BUTAFORÍE s.f. (Teatru) Ansamblu de obiecte imitate (sculpturi, motive arhitectonice, vase etc.), confecționate din carton, care servesc la realizarea decorurilor. [Gen. -iei. / < rus. butaforiia, cf. it. buttafuori – indicație de regie].
BUTAFORÍE s. f. obiecte imitate (sculpturi, motive arhitectonice, copaci, stânci etc.), confecționate din carton, mase plastice, ipsos etc., la realizarea decorurilor în teatru și cinematografie. (< rus. butaforiia)
BUTAFORÍE f. Ansamblu de obiecte cu caracter imitativ, confecționate din carton presat și din alte materiale, folosite la realizarea decorurilor în teatru și în cinematografie. [Art. butaforia; G.-D. butaforiei; Sil. -ri-e] /<rus. butaforiia

Butaforie dex online | sinonim

Butaforie definitie

Intrare: butaforie
butaforie substantiv feminin