Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru burelet

burelét sm [At: DEX2 / V: burlét / Pl: ~eți / E: fr bourrelet] 1 Cută a pielii la extremitatea membrelor animalelor care au rolul de a forma unghiile sau copitele. 2 (Îf burlet) Șnur gros din bumbac, cauciuc, material plastic, hârtie gudronată sau lemne metalice pus la uși, ferestre pentru a împiedica pătrunderea frigului.
BURELÉT s. m. v. burlet.
BURLÉT, burleți, s. m. 1. (Anat.; în forma burelet) Formațiune fibrocartilaginoasă de completare a suprafețelor articulare. 2. Șnur gros din bumbac, din cauciuc, din material sintetic, din hârtie gudronată sau din lame metalice, care se pune la uși sau la ferestre pentru a împiedica pătrunderea frigului. [Var.: burelét s. m.] – Din fr. bourrelet.
BURELÉT, bureleți, s. m. Cută a pielii, la extremitatea membrelor animalelor, care are rolul de a forma unghiile sau copitele. – Din fr. bourrelet.
burelét (cută a pielii) s. m., pl. bureléți
burelét s. m., pl. bureléți
BURELÉT s.n. 1. Bandă groasă din bumbac, cauciuc, hârtie gudronată sau din lame de metal cu care se lipesc ușile și ferestrele la încheieturi; burlet. 2. (Med.) Formație fibrocartilaginoasă a unei suprafețe articulare. ♦ Îngroșare în jurul unui focar inflamator. [< fr. bourrelet].
BURELÉT s. m. 1. (anat.) formație fibrocartilaginoasă a unei suprafețe articulare. 2. îngroșare în jurul unui focar inflamator. (< fr. bourrelet)

Burelet dex online | sinonim

Burelet definitie

Intrare: burelet
burelet substantiv masculin