Dicționare ale limbii române

2 intrări

15 definiții pentru bulversare

bulversa vt [At: DEX2 / Pzi: ~séz / E: fr bouleverser] (Frm) 1 A răsturna cu totul. 2 A întoarce pe dos. 3 A pune în dezordine. 4 A zăpăci. 5 A tulbura. 6 A dezorienta.
bulversáre sf [At: DEX2 / Pl: ~sări / E: bulversa] (Frm) 1 Răsturnare. 2întoarcere pe dos. 3 Punere în dezordine. 4 Zăpăcire. 5 Tulburare. 6 Dezorientare.
BULVERSÁ, bulversez, vb. I. Intranz. A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a modifica, a reînnoi, perturbând. ♦ Fig. A zăpăci, a tulbura, a dezorienta. – Din fr. bouleverser.
BULVERSÁRE, bulversări, s. f. Acțiunea de a bulversa. – V. bulversa.
BULVERSÁ, bulversez, vb. I. Intranz. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a tulbura, a dezorienta. – Din fr. bouleverser.
BULVERSÁRE, bulversări, s. f. (Franțuzism) Acțiunea de a bulversa. – V. bulversa.
bulversá (a ~) vb., ind. prez. 3 bulverseáză
bulversá vb., ind. prez. 1 bulverséz, 3 sg. și pl. bulverseáză
bulversáre s. f., pl. bulversări
BULVERSÁ vb. v. deruta, descumpăni, dezorienta, încurca, zăpăci.
BULVERSÁRE s. v. derută, descumpănire, dezorientare, încurcătură, nedumerire, perplexitate, zăpăceală.
BULVERSÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a dezorienta, a tulbura. [< fr. bouleverser].
BULVERSÁRE s.f. Acțiunea de a (se) bulversa și rezultatul ei. [< bulversa].
BULVERSÁ vb. intr. 1. a întoarce pe dos, a pune în dezordine. 2. a modifica total. 3. (fig.) a zăpăci, a dezorienta. (< fr. bouleverser)
A BULVERSÁ ~éz tranz. 1) A aduce în mare dezordine (printr-o acțiune violentă); a întoarce pe dos. 2) (persoane) A face să fie cuprins de emoții puternice și necontrolate; a tulbura. /<fr. bouleverser

bulversare definitie

bulversare dex

Intrare: bulversa
bulversa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: bulversare
bulversare substantiv feminin