Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru bulversa

bulversa vt [At: DEX2 / Pzi: ~séz / E: fr bouleverser] (Frm) 1 A răsturna cu totul. 2 A întoarce pe dos. 3 A pune în dezordine. 4 A zăpăci. 5 A tulbura. 6 A dezorienta.
bulversáre sf [At: DEX2 / Pl: ~sări / E: bulversa] (Frm) 1 Răsturnare. 2întoarcere pe dos. 3 Punere în dezordine. 4 Zăpăcire. 5 Tulburare. 6 Dezorientare.
BULVERSÁ, bulversez, vb. I. Intranz. A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a modifica, a reînnoi, perturbând. ♦ Fig. A zăpăci, a tulbura, a dezorienta. – Din fr. bouleverser.
BULVERSÁ, bulversez, vb. I. Intranz. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a tulbura, a dezorienta. – Din fr. bouleverser.
bulversá (a ~) vb., ind. prez. 3 bulverseáză
bulversá vb., ind. prez. 1 bulverséz, 3 sg. și pl. bulverseáză
BULVERSÁ vb. v. deruta, descumpăni, dezorienta, încurca, zăpăci.
BULVERSÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a dezorienta, a tulbura. [< fr. bouleverser].
BULVERSÁ vb. intr. 1. a întoarce pe dos, a pune în dezordine. 2. a modifica total. 3. (fig.) a zăpăci, a dezorienta. (< fr. bouleverser)
A BULVERSÁ ~éz tranz. 1) A aduce în mare dezordine (printr-o acțiune violentă); a întoarce pe dos. 2) (persoane) A face să fie cuprins de emoții puternice și necontrolate; a tulbura. /<fr. bouleverser

Bulversa dex online | sinonim

Bulversa definitie

Intrare: bulversa
bulversa verb grupa I conjugarea a II-a