Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru bulon

bulón sn [At: DEX2 / Pl: ~oane / E: fr boulon] Tijă cilindrică, cu sau fără cap, prevăzută cu filet la unul sau la ambele capete, care servește la asamblarea a două piese.
BUL├ôN, buloane, s. n. Tij─â cilindric─â, cu sau f─âr─â cap, prev─âzut─â cu filet la unul sau la ambele capete ╚Öi care serve╚Öte la asamblarea a dou─â piese. ÔÇô Din fr. boulon.
BUL├ôN, buloane, s. n. Tij─â cilindric─â, cu sau f─âr─â cap, prev─âzut─â cu filet, la unul sau la ambele capete ╚Öi care serve╚Öte la asamblarea a dou─â piese. ÔÇô Din fr. boulon.
BUL├ôN, buloane, s. n. Tij─â cilindric─â cu filet la o extremitate ╚Öi cu un cap la cealalt─â extremitate, care serve╚Öte Ia ├«mbinarea demontabil─â a dou─â piese, (ale unei ma╚Öini, ale unei construc╚Ťii metalice sau de,lemn). Se cl─âtina ca o ma╚Öin─â de treierat veche, care ├«ncepe s─â se descheie din balamale ╚Öi buloane. DUMITRIU, V. L. 114.
BUL├ôN, buloane, s. n. Tij─â cilindric─â cu filet la o extremitate ╚Öi cu un cap la cealalt─â, care serve╚Öte la ├«mbinarea a dou─â piese. ÔÇô Fr. boulon.
bulón s. n., pl. buloáne
bulón s. n., pl. buloáne
BULÓN s.n. Tijă cilindrică filetată la un capăt, care se folosește la îmbinarea a două piese. [< fr. boulon].
BULÓN s. n. tijă cilindrică de metal, filetată la un capăt, la îmbinarea a două piese. (< fr. boulon)
BULÓN ~oáne n. tehn. Tijă cilindrică, filetată la un capăt, folosită pentru îmbinarea a două piese. /<fr. boulon
*bul├│n n., pl. oane (fr. boulon). Un fel de piron gros care are la un cap─ât un ╚Öurub, ├«n care se prinde o piuli╚Ť─â: ╚Öine, eclise, buloane.
bulon, buloane s. n. (er.) penis.

Bulon dex online | sinonim

Bulon definitie

Intrare: bulon
bulon substantiv neutru