Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

15 defini╚Ťii pentru bulin─â

bul├şn─â2 sf [At: DEX2 / Pl: ~ne / E: fr bouline] Par├óm─â pentru manevrarea p├ónzelor inferioare ale unei nave cu p├ónze.
bul├şn─â1 sf [At: DEX2 / V: bul├şn sn / Pl: ~ne / E: ngr ╬▓¤ů╬╗╬╣╬Ż╬╣] 1 Capsul─â ├«n care se pune un praf luat ca medicament Si: ca╚Öet─â. 2 (Pex) Praful medicamentos ├«mpreun─â cu capsula. 3 Bucat─â rotund─â de h├órtie dat─â pe o parte cu gum─â arabic─â, cu care se lipesc plicuri, dosare etc. 4 Desen rotund imprimat pe ╚Ťes─âturi.
BUL├ŹN─é2, buline, s. f. Par├óm─â pentru manevrarea p├ónzelor inferioare ale unei nave cu p├ónze. ÔÇô Din fr. bouline.
BUL├ŹN─é1, buline, s. f. 1. Capsul─â ├«n care se pune un medicament sub form─â de praf; ca╚Öet─â; p. ext. praful medicamentos ├«mpreun─â cu capsula lui. 2. Petic rotund de h├órtie dat─â pe o parte cu gum─â arabic─â, cu care se lipesc plicuri, dosare etc. 3. Desen rotund imprimat pe ╚Ťes─âturi. [Var.: bulin s. n.] ÔÇô Din ngr. bul├şni.
BUL├ŹN─é1, buline, s. f. 1. Capsul─â ├«n care se pune un praf luat ca medicament; ca╚Öet─â; p. ext. praful medicamentos ├«mpreun─â cu capsula lui. 2. Petic rotund de h├órtie dat─â pe o parte cu gum─â arabic─â, cu care se lipesc plicuri, dosare etc. 3. Desen rotund imprimat pe ╚Ťes─âturi. [Var.: bul├şn s. n.] ÔÇô Din ngr. bul├şni.
BUL├ŹN─é2, buline, s. f. Par├óm─â pentru manevrarea p├ónzelor inferioare ale unei nave cu p├ónze. ÔÇô Din fr. bouline.
BUL├ŹN─é s. f. v. bulin.
bul├şn─â1 (pilul─â, obiect/desen mic rotund) s. f., pl. bul├şne
bul├şn─â2 (par├óm─â) s. f., g.-d. art. bul├şnei; pl. bul├şne
bul├şn─â s. f. /bul├şn s. n. (pilul─â, obiect mic ╚Öi rotund), pl. bul├şne
bul├şn─â (par├óm─â) s. f., g.-d. art. bul├şnei; pl. bul├şne
BUL├ŹN─é1 s.f. v. bulin.
BUL├ŹN─é2 s.f. (Mar.) Manevr─â care serve╚Öte pentru a trage ├«n v├ónt grandeele de c─âdere a p├ónzelor p─âtrate. [< fr. bouline, cf. engl. bowline].
BUL├ŹN─é1 s. f. (mar.) manevr─â curent─â pentru tras ÔÇ×├«n v├óntÔÇŁ (c─âtre pror─â) grandeele de c─âdere a velelor p─âtrate. (< fr. bouline)
BUL├ŹN─é2 s. f. /bul├şn s. n. 1. ca╚Öet─â. 2. buc─â╚Ťic─â rotund─â de h├órtie cu care se lipesc plicuri etc. 3. (pl.) desen rotund imprimat pe o ╚Ťes─âtur─â. (< ngr. bulini)

Bulin─â dex online | sinonim

Bulin─â definitie

Intrare: bulin─â
bulin─â substantiv feminin