Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

22 defini╚Ťii pentru bucovinean

bucovine├ín, ~─â [At: DA / Pl: ~eni, ~ ene / E: Bucovina + -ean] 1-2 smf, a (Persoan─â) care face parte din popula╚Ťia Bucovinei. 3-4 smf, a (Persoan─â) care este originar─â din Bucovina. 5 a Care ╚Ťine de Bucovina. 6 a Care apar╚Ťine popula╚Ťiei Bucovinei. 7 a Privitor la Bucovina. 8 a Privitor la popula╚Ťia Bucovinei.
bucovine├ínc─â sf [At: DA / Pl: ~nence / E: bucovine├ín + -c─â] 1 Femeie care face parte din popula╚Ťia Bucovinei. 2 Femeie care este originar─â din Bucovina. 3 (Reg) Dans popular nedefinit mai ├«ndeaproape.
BUCOVINE├üN, -─é, bucovineni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoan─â originar─â sau locuitor din Bucovina. 2. Adj. Care apar╚Ťine Bucovinei sau bucovinenilor (1), privitor la Bucovina ori la bucovineni. ÔÇô Bucovina (n. pr.) + suf. -ean.
BUCOVINE├üNC─é, bucovinence, s. f. Femeie originar─â sau locuitoare din Bucovina. ÔÇô Bucovinean + suf. -c─â.
BUCOVINE├üN, -─é, bucovineni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Bucovinei sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Bucovinei sau popula╚Ťiei ei, privitor la Bucovina sau la popula╚Ťia ei. ÔÇô Bucovina (n. pr.) + suf. -ean.
BUCOVINE├üNC─é, bucovinence, s. f. Femeie care face parte din popula╚Ťia Bucovinei sau este originar─â de acolo. ÔÇô Bucovinean + suf. -c─â.
BUCOVINEÁN1, bucovineni, s. m. Persoană care locuiește în Bucovina sau care este originară din această regiune.
BUCOVINEAN2, -─é, bucovineni, -e, adj. Din Bucovina, caracteristic Bucovinei. Port bucovinean. Peisaje bucovinene.
BUCOVINEÁNCĂ, bucovinence, s. f. Femeie (originară) din Bucovina.
BUCOVINE├üN, -─é, bucovineni, -e, adj, s. m. ╚Öi f. 1. Adj. Care apar╚Ťine Bucovinei sau popula╚Ťiei ei, privitor la Bucovina sau la popula╚Ťia ei. 2. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Bucovinei. ÔÇô Din Bucovina + suf. -ean.
BUCOVINE├üNC─é, bucovinence, s. f. Bucovinean─â. ÔÇô Din bucovinean + suf. -c─â.
bucovin├ęan adj. m., s. m., pl. bucovin├ęni; adj. f. bucovine├ín─â, pl. bucovin├ęne
bucovine├ínc─â s. f., g.-d. art. bucovin├ęncei; pl. bucovin├ęnce
bucovine├ín adj. m., s. m., pl. bucovin├ęni; f. sg. bucovine├ín─â, pl. bucovin├ęne
bucovine├ínc─â s. f., g.-d. art. bucovin├ęncei; pl. bucovin├ęnce
BUCOVINEÁNĂ s. v. bucovineancă.
BUCOVINEÁNCĂ s. bucovineană.
BUCOVINE├üN1 ~e├ín─â (~├ęni, ~├ęne) Care apar╚Ťine Bucovinei sau popula╚Ťiei ei; din Bucovina. /Bucovina n. pr. + suf. ~ean
BUCOVINE├üN2 ~e├ín─â (~├ęni, ~├ęne) m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Bucovinei sau este originar─â din Bucovina. /Bucovina n. pr. + suf. ~ean
BUCOVINE├üNC─é ~├ęnce f. Femeie care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Bucovinei sau este originar─â din Bucovina. /<bucovinean + suf. ~c─â
BUCOVINEAN─é s. bucovineanc─â.
BUCOVINEANC─é s. bucovinean─â.

Bucovinean dex online | sinonim

Bucovinean definitie

Intrare: bucovinean (adj.)
bucovinean 1 adj. adjectiv
Intrare: bucovinean (s.m.)
bucovinean 2 s.m. admite vocativul substantiv masculin