Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru bruceloză

brucelóză sf [At: ENC. AGR. / V: brucill~ / Pl: ~ze / E: fr brucellose] (Med) Boală infecțiosă și contagioasă (a vitelor și a oamenilor), care se manifestă, la om, prin febră mare, transpirație, mărirea splinei etc.
BRUCELÓZĂ, bruceloze, s. f. Boală infecto-contagioasă a animalelor, transmisibilă la om prin alimentele provenite de la animalele bolnave și care se manifestă prin febră mare, transpirație, mărirea splinei etc. – Din fr. brucellose.
BRUCELÓZĂ, bruceloze, s. f. Boală infecțioasă și contagioasă (a vitelor și a oamenilor), care se manifestă la om prin febră mare, transpirație, mărirea splinei etc. – Din fr. brucellose.
BRUCELÓZĂ, bruceloze, s. f. Boală contagioasă a vitelor și, rar, a oamenilor, caracterizată prin febră mare și dureri de cap; febră de Malta.
BRUCELÓZĂ, bruceloze, s. f. Boală contagioasă a vitelor (și a oamenilor), care se manifestă prin febră mare (și dureri de cap). – Fr. brucelose.
brucelóză s. f., g.-d. art. brucelózei; pl. brucelóze
brucelóză s. f., g.-d. art. brucelózei; pl. brucelóze
BRUCELÓZĂ s.f. (Med.) Boală contagioasă transmisă omului de la unele animale domestice, care se manifestă prin temperatură ridicată, prin dureri de cap etc. [< fr. brucellose].
BRUCELÓZĂ s. f. boală infecțioasă transmisibilă omului, prin alimente, de la unele animale domestice, care se manifestă prin temperatură ridicată, dureri de cap etc.; febră de Malta. (< fr. brucellose)
BRUCELÓZĂ f. Boală contagioasă a vitelor, transmisibilă prin alimente și omului, caracterizată la om prin febră, dureri de cap, iar la animale prin avort și sterilitate. /<fr. brucellose

bruceloză definitie

bruceloză dex

Intrare: bruceloză
bruceloză substantiv feminin