Dicționare ale limbii române

2 intrări

14 definiții pentru bristol

brístol sn [At: CARAGIALE, ap. CADE / Pl: ~uri / E: fr bristol] 1 Carton alb, lucios, de calitate foarte bună, din care se fac copertele cărților și cărți de vizită. 2 (Pex) Carte de vizită.
BRÍSTOL s. n. Hârtie albă, groasă, de calitate foarte bună, din care se fac coperțile de cărți și cărțile de vizită; p. ext. carte de vizită. – Din fr. bristol.
BRÍSTOL, s. n. Hârtie albă, groasă, de calitate foarte bună, din care se fac copertele de cărți și cărțile de vizită; p. ext. carte de vizită. – Din fr. bristol.
BRÍSTOL s. n. Hîrtie aibă, groasă, lucioasă, de calitate foarte bună, din care se fac copertele cărților și cărți de vizită; p. ext. carte de vizită.
BRÍSTOL s. n. Hârtie albă, groasă, de calitate foarte bună, din care se fac copertele de cărți și cărțile de vizită; p. ext. carte de vizită. – Fr. bristol.
Brístol (nume de loc) (engl.) s. propriu n.
brístol s. n.
brístol s. n.
BRÍSTOL s.n. Carton alb, lucios, de calitate foarte bună, din care se fac copertele cărților și cărțile de vizită; (p. ext.) carte de vizită. [< fr. bristol, cf. Bristol – oraș în Anglia].
BRÍSTOL s. n. carton alb, lucios, de calitate foarte bună, din care se fac copertele cărților și cărțile de vizită. (< fr. bristol)
BRISTÓL n. Carton alb, lucios, de calitate superioară, folosit în special pentru coperte de cărți. /<fr. bristol
bristol n. carton cu foi de desen și foaie izolată, cartă: o bucată de bristol CAR.
Bristol n. 1. oraș în Anglia, mare centru industrial, port comercial foarte important: 370.000 ioc.; 2. (Canalul) vast golf la V. de Anglia.
BRISTOL [brístl] 1. B. Channel, golf al Oc. Atlantic, pe coasta de SV a Marii Britanii, între Țara Galilor și Pen. Cornwall. Lungime: 230 km; lățime max.: 126 km. Ad. max.: 50 m. Maree max.: 14,4 m. Pr. porturi: Bristol, Cardiff, Newport. 2. Oraș în SV Marii Britanii (Anglia), pe Avon, 630 mii loc. (1981, cu suburbiile). Port maritim și centru ind. (metalurgie neferoasă, prelucr. petrolului, constr. mecanice, aeronautice și navale, produse textile, chimice și alim., manufacturi de tutun, hîrtie). Universitate. Catedrală (1142). Biserica Saint Mary Redcliffe (sec. 14-15), clădiri din sec. 18. Muzeu.

Bristol dex online | sinonim

Bristol definitie

Intrare: bristol
bristol
Intrare: Bristol
Bristol