Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru brazilian

brazilián, ~ă [At: DEX2 / P: ~ li-an / Pl: ~ieni, ĭene / E: Brazilia + -an] 1-2 smf Persoană care locuiește în Brazilia sau este originară de acolo. 3 smp Populația care trăiește în Brazilia. 4-5 a Care aparține Braziliei sau brazilienilor. 6-7 a Referitor la Brazlia sau brazilieni.
BRAZILIÁN, -Ă, brazilieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Braziliei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Braziliei sau brazilienilor (1), referitor la Brazilia ori la brazilieni. [Pr.: -li-an] – Brazilia (n. pr.) + suf. -an.
BRAZILIÁN, -Ă, brazilieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Braziliei sau care este originară de acolo; (la m. pl.) popor, națiune care trăiește în Brazilia. 2. Adj. Care aparține Braziliei sau brazilienilor (1), referitor la Brazilia sau brazilieni. [Pr.: -li-an] – Brazilia (n. pr.) + suf. -an.
brazilián (-li-an) adj. m., s. m., pl. braziliéni (-li-eni); adj. f., s. f. braziliánă, pl. braziliéne
brazilián s. m., adj. m. (sil. -li-an), pl. braziliéni (sil. -li-eni); f. sg. braziliánă, g.-d. art. braziliénei, pl. braziliéne
BRAZILIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Brazilia. ◊ (s. f.) limba portugheză vorbită în Brazilia. (după fr. brésilien)

brazilian definitie

brazilian dex

Intrare: brazilian (s.m.)
brazilian substantiv masculin admite vocativul
  • silabisire: -li-an
Intrare: brazilian (adj.)
brazilian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -li-an