Dicționare ale limbii române

14 definiții pentru brasieră

brasiéră sf [At: G. M. ZAMFIRESCU, Sf. M. N. II, 295 / P: -si-e- / Pl: ~re / E: fr brassière] Obiect de lenjerie de copil sau de femeie, fără mâneci, care acoperă pieptul.
BRASIÉRĂ, brasiere, s. f. Obiect de lenjerie de copil sau de femeie, fără mâneci, care acoperă pieptul. [Pr.: -si-e-] – Din fr. brassière.
BRASIÉRĂ, brasiere, s. f. Obiect de lenjerie de copil sau de femeie, fără mâneci, care acoperă pieptul. [Pr.: -si-e-] – Din fr. brassière.
BRASIÉRĂ, brasiere, s. f. Obiect de lenjerie de copil sau de femeie, fără mîneci, care cuprinde pieptul. – Pronunțat: -si-e-.
BRASIÉRĂ, brasiere, s. f. Obiect de lenjerie de copil sau de femeie, fără mâneci, care cuprinde pieptul. [Pr.: -si-e-] – Fr. brassière.
brasiéră (-si-e-) s. f., g.-d. art. brasiérei; pl. brasiére
brasiéră s. f. (sil. -si-e-), g.-d. art. brasiérei; pl. brasiére
BRASIÉRĂ s. pieptar, pieptăraș.
BRASIÉRĂ s.f. Obiect de lenjerie (femeiască) care susține pieptul, sânii; sutien. [Pron. -si-e-. / < fr. brassière].
BRASIÉRĂ s. f. obiect de lenjerie (femeiască) care acoperă pieptul. (< fr. brassière)
brasiéră (brasiére), s. f. – Obiect de lenjerie fără mîneci, care acoperă pieptul. Fr. brassiére.
BRASIÉRĂ ~e f. 1) Cămașă mică și scurtă pentru nou-născuți, care acoperă pieptul. 2) Obiect de lenjerie pentru femei, care susține sânii; sutien. [Sil. -si-e] /<fr. brassiere
*brasiéră f., pl. e (fr. brassière, d. bras, braț). Un fel de pĭeptar (cu mînicĭ) pe care-l poartă cocoanele pe supt bluză. Curelele uneĭ ranițe.
BRASIE s. pieptar, pieptăraș.

brasieră definitie

brasieră dex

Intrare: brasieră
brasieră substantiv feminin
  • silabisire: -si-e-