Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru brasardă

brasárdă sf [At: DEX2 / Pl: ~de / E: fr brassard] 1 Fâșie de pânză sau de stofa care se trece în jurul brațului pentru a indica funcția sau calitatea cuiva. 2 Parte a armurii care protejează brațul.
BRASÁRDĂ, brasarde, s. f. 1. Fâșie de pânză sau de stofă care se trece în jurul brațului indicând calitatea unei persoane sau în semn de doliu; banderolă. 2. Parte a armurii care protejează brațul. – Din fr. brassard.
BRASÁRDĂ, brasarde, s. f. 1. Fâșie de pânză sau de stofă care se trece în jurul brațului pentru a indica calitatea unei persoane; banderolă. 2. Parte a armurii care protejează brațul. – Din fr. brassard.
BRASÁRDĂ, brasarde, s. f. Bandă de stofă, de pînză, de mătase etc. care se poarta pe braț și care indică o anumită calitate a unei persoane.
BRASÁRDĂ, brasarde, s. f. (Franțuzism) Fâșie de pânză care se trece în jurul brațului, ca semn al unei anumite însărcinări. – Fr. brassard.
brasárdă s. f., g.-d. art. brasárdei; pl. brasárde
brasárdă s. f., g.-d. art. brasárdei; pl. brasárde
BRASÁRDĂ s. v. banderolă.
BRASÁRDĂ s.f. 1. Bandă de stofă purtată la braț pentru a indica calitatea unei persoane etc. 2. Parte a armurii care protejează brațul. [< fr. brassard].
BRASÁRDĂ s. f. 1. banderolă (3). 2. parte a armurii care protejează brațul. (< fr. brassard)
BRASÁRDĂ ~e f. Bandă de pânză (purtând o inscripție) care se pune în jurul brațului ca semn al unei anumite însărcinări; banderolă. [G.-D. brasardei] /<fr. brassard
BRASARDĂ s. banderolă. (Poartă o ~ la mînă.)

Brasardă dex online | sinonim

Brasardă definitie

Intrare: brasardă
brasardă substantiv feminin