Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru brasard─â

bras├írd─â sf [At: DEX2 / Pl: ~de / E: fr brassard] 1 F├ó╚Öie de p├ónz─â sau de stofa care se trece ├«n jurul bra╚Ťului pentru a indica func╚Ťia sau calitatea cuiva. 2 Parte a armurii care protejeaz─â bra╚Ťul.
BRAS├üRD─é, brasarde, s. f. 1. F├ó╚Öie de p├ónz─â sau de stof─â care se trece ├«n jurul bra╚Ťului indic├ónd calitatea unei persoane sau ├«n semn de doliu; banderol─â. 2. Parte a armurii care protejeaz─â bra╚Ťul. ÔÇô Din fr. brassard.
BRAS├üRD─é, brasarde, s. f. 1. F├ó╚Öie de p├ónz─â sau de stof─â care se trece ├«n jurul bra╚Ťului pentru a indica calitatea unei persoane; banderol─â. 2. Parte a armurii care protejeaz─â bra╚Ťul. ÔÇô Din fr. brassard.
BRAS├üRD─é, brasarde, s. f. Band─â de stof─â, de p├«nz─â, de m─âtase etc. care se poarta pe bra╚Ť ╚Öi care indic─â o anumit─â calitate a unei persoane.
BRAS├üRD─é, brasarde, s. f. (Fran╚Ťuzism) F├ó╚Öie de p├ónz─â care se trece ├«n jurul bra╚Ťului, ca semn al unei anumite ├«ns─ârcin─âri. ÔÇô Fr. brassard.
brasárdă s. f., g.-d. art. brasárdei; pl. brasárde
brasárdă s. f., g.-d. art. brasárdei; pl. brasárde
BRASÁRDĂ s. v. banderolă.
BRAS├üRD─é s.f. 1. Band─â de stof─â purtat─â la bra╚Ť pentru a indica calitatea unei persoane etc. 2. Parte a armurii care protejeaz─â bra╚Ťul. [< fr. brassard].
BRAS├üRD─é s. f. 1. banderol─â (3). 2. parte a armurii care protejeaz─â bra╚Ťul. (< fr. brassard)
BRAS├üRD─é ~e f. Band─â de p├ónz─â (purt├ónd o inscrip╚Ťie) care se pune ├«n jurul bra╚Ťului ca semn al unei anumite ├«ns─ârcin─âri; banderol─â. [G.-D. brasardei] /<fr. brassard
BRASARDĂ s. banderolă. (Poartă o ~ la mînă.)

Brasard─â dex online | sinonim

Brasard─â definitie

Intrare: brasard─â
brasard─â substantiv feminin