Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru bran╚Ť

bran╚Ť sn [At: ZANNE, P. III, 30 / Pl: ~uri / E: ger Brandshohle] 1 Bucat─â de piele, de carton sau de plut─â care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â. 2 (├Ävp; ├«e) A pune (cuiva) ~ul A face pe cineva s─â tac─â. 3 (├Ävp; ├«ae) A-╚Öi bate joc de cineva.
BRAN╚Ü, bran╚Ťuri, s. n. Bucat─â de piele, de carton sau de plut─â care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â. ÔÇô Cf. germ. Brandshohle.
BRAN╚Ü, bran╚Ťuri, s. n. Bucat─â de piele, de carton sau de plut─â care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â. ÔÇô Cf. germ. Brandsohle.
BRAN╚Ü, bran╚Ťuri, s. n. Bucat─â de piele de calitate inferioar─â care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â. ÔÖŽ Bucat─â de carton sau de plut─â care se pune ├«n pantofi, c├«nd ace╚Ötia s├«nt prea mari sau c├«nd au asperit─â╚Ťi ├«n interior.
BRAN╚Ü, bran╚Ťuri, s. n. Bucat─â de piele, de carton sau de plut─â, care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â. ÔÇô Dup─â germ. Brandsohle.
bran╚Ť s. n., pl. br├ín╚Ťuri
bran╚Ť s. n., pl. br├ín╚Ťuri
BRAN╚Ü s. (Mold.) taban. (~ la ├«nc─âl╚Ť─âminte.)
BRAN╚Ü ~uri n. Bucat─â de material (piele, carton, plut─â etc.) care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei peste talp─â. /cf. germ. Brandsohle
bran╚Ť n., pl. ur─ş (ca ╚Öi zbran╚Ť). Munt. est. Taban la gheat─â.
1) tab├ín n., pl. e (turc. taban, talp─â, p─şedestal; s├«rb. taban, talp─â). C─âptu╚Öeala interioar─â a t─âlpi─ş, adaus care se pune la talp─â prin ├«untru (numit ╚Öi bran╚Ť) c├«nd gheata e prea mare (V. potlog). Mold. Grind─â ├«n do┼ş─â much─ş (mucher) care se pune la talpa case─ş. Prisp─â de lemn. ╚śirag de smochine: un taban de smochine. Plaz.
BRAN╚Ü s. (Mold.) taban. (~ la ├«nc─âl╚Ť─âminte.)

Bran╚Ť dex online | sinonim

Bran╚Ť definitie

Intrare: bran╚Ť
bran╚Ť substantiv neutru