Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru brânzărie

brânzăríe sf [At: JIPESCU, O. 69 / Pl: ĭi / E: brânzar + -ie] 1 (Rar) Meserie a brânzarului. 2 (Rar) Preparare a brânzei. 3 Loc în care se fabrică brânza. 4 Loc în care se vinde brânza. 5 Cantitate mare de brânză.
BRÂNZĂRÍE, (1) brânzării, s. f. (Pop.) 1. Loc în care se prepară brânza (la stână); prăvălie în care se vinde brânză. 2. (Rar) Cantitate mare de brânză. – Brânză + suf. -ărie.
BRÂNZĂRÍE, (1) brânzării, s. f. 1. Loc în care se prepară brânza (la stână); prăvălie în care se vinde brânză. 2. (Rar) Cantitate mare de brânză. – Brânză + suf. -ărie.
BRÎNZĂRÍE, (1) brînzării, s. f. (Popular) 1. Încăpere în stînă, în care se prepară brînză; prăvălie în care se vinde brînză. 2. Cantitate mare de brînză.
BRÂNZĂRÍE, (1) brânzării, s. f. 1. Încăpere în care se prepară brânza (la stână); prăvălie în care se vinde brânză. 2. Cantitate mare de brânză. – Din brânză + suf. -ărie.
brânzăríe (pop.) s. f., art. brânzăría, g.-d. art. brânzăríei; (locuri) pl. brânzăríi, art. brânzăríile
brânzăríe s. f., art. brânzăría, g.-d. art. brânzăríei; (locuri) pl. brânzăríi, art. brânzăríile
BRÂNZĂRÍE ~i f. 1) Loc (la o stână) unde se prepară brânza. 2) Magazin de brânzeturi. 3) rar Cantitate mare de brânză. [Art. brânzăria; G.-D. brânzăriei; Sil. -ri-e] /brânză + suf. ~ărie
brînzăríe f. Mare cantitate de brînză. Prăvălie de brînză.

Brânzărie dex online | sinonim

Brânzărie definitie

Intrare: brânzărie
brânzărie substantiv feminin