Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru botroș

botróș sm [At: DEX2 / Pl: ~i / E: bot + roș] Pasăre cântătoare cu ciocul foarte scurt, cu pene roșii închise pe piept, negre pe cap, cenușii pe spate și albe la coadă (Pyrrhula volgaris).
BOTRÓȘ, botroși, s. m. Pasăre cântătoare cu ciocul foarte scurt, cu pene de culoare roșie-închis pe piept, negre pe cap, cenușii pe spate și albe la coadă (Pyrrhula vulgaris). – Bot + roș.
BOTRÓȘ, botroși, s. m. Pasăre cântătoare cu ciocul foarte scurt, cu pene roșii închise pe piept, negre pe cap, cenușii pe spate și albe la coadă (Pyrrhula vulgaris). – Bot + roș.
BOTRÓȘ, botroși, s. m. Pasăre din ordinul păsărelelor, cu ciocul foarte scurt, aproape rotund, cu pene roșii-închis pe piept, negre pe cap, cenușii pe spate și albe la coadă (Pyrrhula vulgaris).
BOTRÓȘ, botroși, s. m. Pasăre cântătoare cu ciocul foarte scurt, cu pene roșii-închise pe piept, negre pe cap, cenușii pe spate și albe la coadă (Pyrrhula vulgaris). – Din bot + roș.
botróș (bo-troș / bot-roș) s. m., pl. botróși, art. botróșii
botróș s. m., pl. botróși
BOTRÓȘ s. (ORNIT.; Pyrrhula vulgaris) (reg.) căldăraș, domnișor, lugaci, pasăre-domnească.
BOTRÓȘ ~i m. Pasăre sedentară cântătoare, de talie mică, cu cioc foarte scurt și rotunjit, cu penaj viu colorat. /bot + roș
botros m. vrabie cântăreață cu ciocul scurt și cu penișul frumos, petrece prin brădet (Pyrrhula).
BOTROȘ s. (ORNIT.; Pyrrhula vulgaris) (reg.) căldăraș, domnișor, lugaci, pasăre-domnească.

Botroș dex online | sinonim

Botroș definitie

Intrare: botroș
botroș substantiv masculin