Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru boraginacee

boraginacée sfp [At: DEX2 / E: fr borraginacées] 1 Familie de plante erbacee, cu tulpinele acoperite cu peri, cu inflorescențe și cu fructele formate din patru nucule cu câte o sămânță. 2 (Lsg) Plantă din familia boraginaceelor (1).
BORAGINACÉE, boraginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu tulpinile și frunzele acoperite cu peri, cu flori constituite în inflorescențe și cu fructele formate din patru nucule cu câte o sămânță; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. borraginacée.
BORAGINACÉE, boraginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu tulpinile și frunzele acoperite cu peri, cu flori constituite în inflorescențe și cu fructele formate din patru nucule cu câte o sămânță; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. borraginacées.
boraginacée s. f., art. boraginacéea, g.-d. art. boraginacéei; pl. boraginacée
boraginacée s. f., pl. boraginacée
BORAGINACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate cu stamine alterne petalelor și ovar cu patru încăperi, conținând fiecare câte un ovul, din care fac parte miozotisul, limba-mielului etc.: (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. borraginacées].
BORAGINACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate gamopetale: miozotisul, limba-mielului etc. (< fr. borraginacées)

Boraginacee dex online | sinonim

Boraginacee definitie

Intrare: boraginacee
boraginacee substantiv feminin