Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru bolivian

bolivián, ~ă [At: DEX2 / P: ~vi-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: Bolivia + -an] 1-2 smf Persoană care face parte din populația de bază a Boliviei sau este originară de acolo. 3-4 a Care aparține Boliviei sau bolivienilor (1). 5 a Care este originar din Bolivia. 6-7 a Referitor la Bolivia sau bolivieni.
BOLIVIÁN, -Ă, bolivieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Boliviei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Boliviei sau bolivienilor (1), referitor la Bolivia sau la bolivieni. [Pr.: -vi-an] – Bolivia (n. pr.) + suf. -an.
BOLIVIÁN, -Ă, bolivieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Boliviei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Boliviei sau bolivienilor (1), care este originar din Bolivia, privitor la Bolivia sau la bolivieni. [Pr.: -vi-an] – Bolivia (n. pr.) + suf. -an.
bolivián (-vi-an) adj. m., s. m., pl. boliviéni (-vi-eni); adj. f., s. f. boliviánă, pl. boliviéne
bolivián s. m., adj. m. (sil. -vi-an), pl. boliviéni (sil. -vi-eni); f. sg. boliviánă, g.-d. art. boliviénei, pl. boliviéne

Bolivian dex online | sinonim

Bolivian definitie

Intrare: bolivian (adj.)
bolivian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -vi-an
Intrare: bolivian (s.m.)
bolivian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -vi-an