Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru blocaj

bloc├íj sn [At: LTR / Pl: ~e / E: fr blocage] 1-3 (Rar) Blocad─â (1-3). 4 (Spt) Tactic─â de oprire a unei ac╚Ťiuni adverse sau de ap─ârare str├óns─â. 5 Interven╚Ťie la fileu a unui grup de voleibali╚Öti pentru a-i ├«mpiedica pe adversari s─â ├«nscrie din lovitur─â. 6 (Teh) Funda╚Ťie din piatr─â, bolovani de r├óu etc. la unele ╚Öosele ╚Öi c─âi ferate. 7 Dig rudimentar format din ├«ngr─âm─âdire de pietre, bolovani etc. 8 (Med; ├«s) ~ renal Staz─â renal─â.
BLOC├üJ, blocaje, s. n. 1. (Rar) Blocare, blocad─â. 2. Tactic─â de oprire a unei ac╚Ťiuni adverse sau de ap─ârare str├óns─â ├«n unele ├«ntreceri sportive. 3. (Tehn.) Funda╚Ťie din piatr─â, bolovani de r├óu etc., la unele ╚Öosele ╚Öi la c─âi ferate. ÔÖŽ Dig rudimentar format din ├«ngr─âm─âdirea de pietre, bolovani, c─âr─âmizi etc. 4. (Med.) Oprire brusc─â a desf─â╚Öur─ârii unui proces sau a func╚Ťiei unui organ. Blocaj renal. ÔÇô Din fr. blocage.
BLOC├üJ, blocaje, s. n. 1. (Rar) Blocare, blocad─â. 2. Tactic─â de oprire a unei ac╚Ťiuni adverse sau de ap─ârare str├óns─â ├«n unele ├«ntreceri sportive. 3. (Tehn.) Funda╚Ťie din piatr─â, bolovani de r├óu etc., la unele ╚Öosele ╚Öi la c─âi ferate. ÔÖŽ Dig rudimentar format prin ├«ngr─âm─âdirea de pietre, bolovani, c─âr─âmizi etc. ÔÇô Din fr. blocage.
BLOC├üJ, blocaje, s. n. Terasament format din blocuri mari de piatr─â sau de beton, servind drept funda╚Ťie (la ╚Öosele) sau ca ap─ârare contra valurilor, a sloiurilor etc.
BLOC├üJ, blocaje, s. n. ├Ängr─âm─âdire de blocuri de piatr─â sau de beton servind drept funda╚Ťie sau ca ap─ârare contra valurilor, a sloiurilor etc. ÔÇô Fr. blocage.
blocáj s. n., pl. blocáje
blocáj s. n., pl. blocáje
BLOC├üJ s.n. 1. Funda╚Ťie de piatr─â, de bolovani etc. f─âcut─â la o ╚Öosea, la o strad─â etc. 2. Interven╚Ťie la fileu a unui grup de voleibali╚Öti pentru a ├«mpiedica pe adversari s─â ├«nscrie o lovitur─â. ÔÖŽ (Box) Interpunerea palmei, antebra╚Ťului sau bra╚Ťului ├«ntre pumnul adversarului ╚Öi locul vizat de lovitura acestuia. 3. (Med.) ├Ämpiedicarea desf─â╚Öur─ârii unui proces sau unei func╚Ťii fiziologice. [< fr. blocage].
BLOC├üJ s. n. 1. blocare. 2. funda╚Ťie de piatr─â, de bolovani la un zid, la o ╚Öosea, strad─â, cale ferat─â etc. 3. procedeu tehnic ├«n baschet, volei, box etc. cu scopul de a ├«mpiedica o ac╚Ťiune a adversarului sau pentru a proteja o ac╚Ťiune proprie. ÔŚŐ ├«ntrerupere a desf─â╚Öur─ârii unui proces sau a unei func╚Ťii fiziologice. (< fr. blocage)
BLOC├üJ ~e n. 1) Funda╚Ťie de drum const├ónd dintr-un strat de piatr─â a╚Öezat pe un pat de nisip. 2) sport Procedeu tactic de ap─ârare sau de oprire a unei ac╚Ťiuni a adversarului. /<fr. blocage

Blocaj dex online | sinonim

Blocaj definitie

Intrare: blocaj
blocaj substantiv neutru