Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru blitz

blitz sn vz bli╚Ť
bli╚Ť sn [At: DEX2 / V: -itz / Pl: ~uri / E: ger Blitz] 1 Surs─â de lumin─â proprie, intens─â ╚Öi de scurt─â durat─â, cu care e prev─âzut un aparat fotografic. 2 (├Äs) ~ secundar Bli╚Ť (1) comandat optic de lumina bli╚Ťului (1) principal, asigur├óndu-se o sincronizare perfect─â.
BLI╚Ü, bli╚Ťuri, s. n. Surs─â de lumin─â proprie, intens─â ╚Öi de scurt─â durat─â, cu care este prev─âzut un aparat fotografic ╚Öi care se aprinde simultan cu deschiderea obturatorului. ÔŚŐ Bli╚Ť secundar = bli╚Ť comandat pe cale optic─â de lumina bli╚Ťului principal, asigur├óndu-se o sincronizare perfect─â. [Scris ╚Öi: blitz] ÔÇô Cuv. germ.
BLI╚Ü s. n. Surs─â de lumin─â proprie, intens─â ╚Öi de scurt─â durat─â, cu care este prev─âzut un aparat fotografic ╚Öi care se aprinde simultan cu deschiderea obturatorului. ÔŚŐ Bli╚Ť secundar = bli╚Ť comandat pe cale optic─â de lumina bli╚Ťului principal, asigur├óndu-se o sincronizare perfect─â. [Scris ╚Öi: blitz] ÔÇô Cuv. germ.
bli╚Ť s. n., pl. bl├ş╚Ťuri
BLITZ s.n. v. bli╚Ť.
BLI╚Ü s.n. Lamp─â electronic─â pentru fotografiere. [Pl. -╚Ťuri, scris ╚Öi blitz. / < germ. Blitzlicht].
BLITZ [pr.: bli╚Ť] n. Surs─â de lumin─â intens─â ╚Öi de scurt─â durat─â, av├ónd forma unei l─âmpi (electrice), cu care este prev─âzut un aparat de fotografiat. /<germ. Blitz (licht)

Blitz dex online | sinonim

Blitz definitie