bignonia definitie

6 definiții pentru bignonia

bignónia sf [At: DN3 / E: fr bignonia] (Bot) Arbore decorativ cu frunze mari, în formă de inimă, și flori albe, originar din America sau Asia.
BIGNÓNIA s. art. (BOT.; Catalpa bignonioides) catalpa (art.).
BIGNÓNIA s.f. (Bot.) Arbore decorativ cu frunze foarte mari în formă de inimă și flori albe, originar din America sau din Asia. [< fr. bignonia].
BIGNÓNIA s. f. arbore decorativ cu frunze foarte mari, în formă de inimă și flori albe. (< fr. bignonia)
BIGNONIA s. art. (BOT.; Catalpa bignonioides) catalpa (art.).
BIGNONIA L., BIGNONIA, fam. Bignoniaceae. Gen originar din America de N, are o singură specie: Bignonia capreolata L. [syn. Anisostichus capreolatus (L.) Bur.] perenă, agățătoare, cca 22 m înălțime în țara de origine. Frunze (cca 15 cm lungime) opuse, penate, cu pețiol (cca 2 cm lungime), verzi, lucioase, terminate în cîrcei cu trei cîrlige îndoite. înflorește primăvara-vara. Flori roșii-portocalii, în interior mai deschise, lungi de 5 cm (caliciul în formă de clopot cu 5 lobi, corolă în formă de pîlnie sau clopot, petalele rotunjite, marginea cu 2 buze, 4 stamine, disc în formă de inel, ovar liniar cu multe semințe), cca 5 așezate în umbelă pe tijă scurtă (cca 2-4 cm), în axa frunzei. Fructul, o capsulă plată, lungă de 10-17 cm, cu două loji pieloase.

bignonia dex

Intrare: Bignonia (gen de plante)
bignonia substantiv feminin
Bignonia gen de plante