Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru biblioteconomie

biblioteconomíe sf [At: LTR / P: -bli-o- / Pl: ~ii / E: fr bibliothéconomie] Ramură a bibliologiei care se ocupă cu formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor.
BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care studiază formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliothéconomie.
BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care se ocupă cu formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliothéconomie.
BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care se ocupă cu organizarea și conducerea bibliotecilor. – Pronunțat: -bli-o-.
BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care studiază organizarea și conducerea bibliotecilor. [Pr.: -bli-o-] – Fr. bibliothéconomie.
biblioteconomíe (bi-bli-o-) s. f., art. biblioteconomía, g.-d. biblioteconomíi, art. biblioteconomíei
biblioteconomíe s. f. (sil. -bli-o), art. biblioteconomía, g.-d. biblioteconomíi, art. biblioteconomíei
BIBLIOTECONOMÍE s.f. Ramură a bibliologiei care studiază organizarea și conducerea bibliotecilor. [< fr. bibliothéconomie].
BIBLIOTECONOMÍE s. f. ramură a bibliologiei care studiază organizarea și conducerea bibliotecilor. (< fr. bibliothéconomie)
BIBLIOTECONOMÍE f. Ramură a bibliografiei care studiază modul de organizare și de administrare a bibliotecilor. [Art. biblioteconomia; G.-D. biblioteconomiei; Sil. -bli-o-] /<fr. bibliothéconomie

biblioteconomie definitie

biblioteconomie dex

Intrare: biblioteconomie
biblioteconomie substantiv feminin
  • silabisire: -bli-o