Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru biberet

biberét sm [At: DEX2 / Pl: ~eți / E: ger BiberetJ 1 Blăniță de culoare maro-roșcat imitând blana de biber (1), obținută prin sacrificarea mieilor camabat de câteva luni. 2 Pluș moale gri sau maro, din lână sau fibre sintetice, folosit la gulere, căciuli etc.
BIBERÉT, bibereți, s. m. 1. Blăniță de culoare maro-roșcat imitând blana de biber, obținută prin sacrificarea mieilor carnabat de câteva luni. 2. Pluș de culoare gri sau maro, din lână sau din fibre sintetice, cu tușeu moale, folosit pentru gulere, căciuli etc. – Din germ. Biberet.
BIBERÉT, bibereți, s. m. 1. Blăniță de culoare maro-roșcată imitând blana de biber, obținută prin sacrificarea mieilor carnabat de câteva luni. 2. Pluș de culoare gri sau maro, din lână sau din fibre sintetice, cu tușeu moale, folosit pentru gulere, căciuli etc. – Din germ. Biberet.
biberét s. m., pl. biberéți
biberét s. m., pl. biberéți
BIBERÉT s.n. Blăniță de miel de culoare maro-roșcată. ♦ Pluș de culoare gri sau maro, cu părul din lână sau din fibre sintetice, folosit pentru garnituri de gulere, de manșete etc. [Cf. germ. Biberette].
BIBERÉT s. m. 1. blăniță de miel de culoare maro-roșcată. 2. pluș gri sau maro, cu părul din lână ori din fibre sintetice, folosit pentru garnituri de gulere, manșete etc. (< germ. Biberett)

Biberet dex online | sinonim

Biberet definitie

Intrare: biberet
biberet substantiv masculin