Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru bianual

bianual, ~─â [At: DEX2 / Pl: ~i, ~e / E: bi- + anual] 1-4 a, av (Care se produce sau apare) de dou─â ori pe an. 5-8 a, av (Care se produce sau apare) o dat─â la doi ani. 9 a (D. plante) Care poate da dou─â recolte pe an. 10 a (D. plante) Cu ciclu de vegeta╚Ťie de 2 ani.
BIANU├üL, -─é, bianuali, -e, adj. Care se produce, care apare de dou─â ori pe an. ÔÖŽ (Despre plante) Care poate da dou─â recolte pe an. [Pr.: bi-a-nu-al] ÔÇô Bi- + anual. Cf. fr. bisannuel.
BIANU├üL, -─é, bianuali, -e, adj. Care se produce, care apare de dou─â ori pe an. ÔÖŽ (Despre plante) Care poate da dou─â recolte pe an. [Pr.: bi-a-nu-al] ÔÇô Bi- + anual. Cf. fr. bisannuel.[1]
BIANU├üL, -─é, bianuali, -e, adj. Care se produce, se ├«nt├«mpl─â, apare de dou─â ori pe an. Revist─â bianual─â. T├«rg bianual. ÔÖŽ (Despre plante) Care poate da dou─â recolte pe an. ÔÇô Pronun╚Ťat: bi-a-nu-al.
BIANU├üL, -─é, bianuali, -e, adj. Care se produce, care apare de dou─â ori pe an. ÔÖŽ (Despre plante) Care poate da dou─â recolte pe an. [Pr.: bi-a-nu-al] ÔÇô Dup─â fr. bisannuel.
bianuál (bi-a-nu-al) adj. m., pl. bianuáli; f. bianuálă, pl. bianuále
bianu├íl adj. (sil. bi-a-) Ôćĺ anual
BIANUÁL adj. v. semestrial.
BIANU├üL, -─é adj. Care apare, care se produce de dou─â ori pe an. ÔÖŽ (Despre plante) Care se poate recolta de dou─â ori pe an. [Pron. bi-a-nu-al. / < bi- + anual].
BIANUÁL, -Ă adj. bienal. (< engl. biannual)
BIANUÁL ~ă (~i, ~e) Care are loc de două ori pe an; produs de două ori pe an. Revistă ~ă. [Sil. bi-a-nu-al] /bi- + anual
BIANUAL adj. semestrial, (├«nv.) bisanual. (Periodic cu apari╚Ťie ~.)

Bianual dex online | sinonim

Bianual definitie

Intrare: bianual
bianual adjectiv
  • silabisire: bi-a-nu-al