Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru bianual

bianual, ~ă [At: DEX2 / Pl: ~i, ~e / E: bi- + anual] 1-4 a, av (Care se produce sau apare) de două ori pe an. 5-8 a, av (Care se produce sau apare) o dată la doi ani. 9 a (D. plante) Care poate da două recolte pe an. 10 a (D. plante) Cu ciclu de vegetație de 2 ani.
BIANUÁL, -Ă, bianuali, -e, adj. Care se produce, care apare de două ori pe an. ♦ (Despre plante) Care poate da două recolte pe an. [Pr.: bi-a-nu-al] – Bi- + anual. Cf. fr. bisannuel.
BIANUÁL, -Ă, bianuali, -e, adj. Care se produce, care apare de două ori pe an. ♦ (Despre plante) Care poate da două recolte pe an. [Pr.: bi-a-nu-al] – Bi- + anual. Cf. fr. bisannuel.[1]
BIANUÁL, -Ă, bianuali, -e, adj. Care se produce, se întîmplă, apare de două ori pe an. Revistă bianuală. Tîrg bianual. ♦ (Despre plante) Care poate da două recolte pe an. – Pronunțat: bi-a-nu-al.
BIANUÁL, -Ă, bianuali, -e, adj. Care se produce, care apare de două ori pe an. ♦ (Despre plante) Care poate da două recolte pe an. [Pr.: bi-a-nu-al] – După fr. bisannuel.
bianuál (bi-a-nu-al) adj. m., pl. bianuáli; f. bianuálă, pl. bianuále
bianuál adj. (sil. bi-a-) → anual
BIANUÁL adj. v. semestrial.
BIANUÁL, -Ă adj. Care apare, care se produce de două ori pe an. ♦ (Despre plante) Care se poate recolta de două ori pe an. [Pron. bi-a-nu-al. / < bi- + anual].
BIANUÁL, -Ă adj. bienal. (< engl. biannual)
BIANUÁL ~ă (~i, ~e) Care are loc de două ori pe an; produs de două ori pe an. Revistă ~ă. [Sil. bi-a-nu-al] /bi- + anual
BIANUAL adj. semestrial, (înv.) bisanual. (Periodic cu apariție ~.)

Bianual dex online | sinonim

Bianual definitie

Intrare: bianual
bianual adjectiv
  • silabisire: bi-a-nu-al