Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru belvedere

belved├ęre sf [At: LTR / E: fr belv├ęd├Ęre] 1 Construc╚Ťie pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe. 2 (Pex) Loc de undese poate privi departe.
BELVED├ëRE, belvederi, s. f. Construc╚Ťie a╚Öezat─â pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe; p. ext. loc, teras─â, platform─â de unde se poate admira o priveli╚Öte. ÔÇô Din fr. belv├ęd├Ęre.
BELVED├ëRE s. f. Construc╚Ťie a╚Öezat─â pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe; p. ext. loc, teras─â, platform─â de unde se vede departe. ÔÇô Din fr. belv├ęd├Ęre.
BELVEDÉRE s. n. Un fel de terasă sau de pavilion mic construit în partea de sus a unei clădiri, de unde se poate avea o vedere frumoasă; foișor.
BELVED├ëRE s. n. Foi╚Öor construit ├«n partea de sus a unei cl─âdiri sau pe un loc ridicat, de unde se poate avea o priveli╚Öte frumoas─â. ÔÇô Fr. belv├ęd├Ęre.
belved├ęre s. f., g.-d. art. belved├ęrii; pl. belved├ęri
belved├ęre s. f., pl. belved├ęri
BELVED├ëRE s.f. Pavilion, teras─â situat─â ├«n partea de deasupra a unei cl─âdiri, de unde se poate vedea o priveli╚Öte frumoas─â. ÔÖŽ Lantern─â (2) de dimensiuni mai mari, care permite o vedere bun─â asupra ├«mprejurimilor. [< it. belvedere].
BELVED├ëRE s. f. pavilion, teras─â pe un loc ridicat care permite o larg─â panoram─â. (< fr. belv├ęd├Ęre, it. belvedere)
BELVED├ëRE n. Foi╚Öor construit pe un loc ridicat, de unde se deschide vederii o priveli╚Öte ├«nc├ónt─âtoare. /<fr. belv├ędere
belvedere n. terasă, foișor în vârful unei case sau pe un loc înalt, de unde vederea se întinde în depărtare.
*belved├ęre n. (it. belvedere, vedere frumoas─â). Teras─â de unde se ├«ntinde o priveli╚Öte frumoas─â.
BELVED├ëRE (< fr.) s. f. Pavilion sau teras─â acoperit─â, situat─â pe un loc ridicat deasupra unei cl─âdiri, care permite o privire larg─â asupra ├«mprejurimilor. ÔÖŽ Punct de b. = punct, de obicei situat la ├«n─âl╚Ťime, folosit pentru observarea priveli╚Ötii.

Belvedere dex online | sinonim

Belvedere definitie

Intrare: belvedere
belvedere substantiv feminin