Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru belvedere

belvedére sf [At: LTR / E: fr belvédère] 1 Construcție pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe. 2 (Pex) Loc de undese poate privi departe.
BELVEDÉRE, belvederi, s. f. Construcție așezată pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe; p. ext. loc, terasă, platformă de unde se poate admira o priveliște. – Din fr. belvédère.
BELVEDÉRE s. f. Construcție așezată pe un loc ridicat, de unde se poate privi departe; p. ext. loc, terasă, platformă de unde se vede departe. – Din fr. belvédère.
BELVEDÉRE s. n. Un fel de terasă sau de pavilion mic construit în partea de sus a unei clădiri, de unde se poate avea o vedere frumoasă; foișor.
BELVEDÉRE s. n. Foișor construit în partea de sus a unei clădiri sau pe un loc ridicat, de unde se poate avea o priveliște frumoasă. – Fr. belvédère.
belvedére s. f., g.-d. art. belvedérii; pl. belvedéri
belvedére s. f., pl. belvedéri
BELVEDÉRE s.f. Pavilion, terasă situată în partea de deasupra a unei clădiri, de unde se poate vedea o priveliște frumoasă. ♦ Lanternă (2) de dimensiuni mai mari, care permite o vedere bună asupra împrejurimilor. [< it. belvedere].
BELVEDÉRE s. f. pavilion, terasă pe un loc ridicat care permite o largă panoramă. (< fr. belvédère, it. belvedere)
BELVEDÉRE n. Foișor construit pe un loc ridicat, de unde se deschide vederii o priveliște încântătoare. /<fr. belvédere
belvedere n. terasă, foișor în vârful unei case sau pe un loc înalt, de unde vederea se întinde în depărtare.
*belvedére n. (it. belvedere, vedere frumoasă). Terasă de unde se întinde o priveliște frumoasă.
BELVEDÉRE (< fr.) s. f. Pavilion sau terasă acoperită, situată pe un loc ridicat deasupra unei clădiri, care permite o privire largă asupra împrejurimilor. ♦ Punct de b. = punct, de obicei situat la înălțime, folosit pentru observarea priveliștii.

Belvedere dex online | sinonim

Belvedere definitie

Intrare: belvedere
belvedere substantiv feminin