Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru belgian

belgi├ín, ~─â [At: DA / P: -gi-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: Belgia + -an] 1-2 smf Persoan─â originar─â din Belgia sau care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Belgiei. 4 a Care apar╚Ťine Belgiei sau popula╚Ťiei ei. 5-6 a Care se refer─â la Belgia sau la popula╚Ťia ei. 7 smp Popula╚Ťia Belgiei.
BELGI├üN, -─é, belgieni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Belgiei sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Belgiei sau belgienilor (1), privitor la Belgia sau la belgieni. [Pr.: -gi-an] ÔÇô Belgia (n. pr.) + suf. -ean.
BELGI├üN, -─é, belgieni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Belgiei sau care este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Belgiei sau popula╚Ťiei ei, privitor la Belgia sau la popula╚Ťia ei. [Pr.: -gi-an] ÔÇô Belgia (n. pr.) + suf. -ean.
BELGI├üN1, -─é, belgieni, -e, adj. Care provine din sau ╚Ťine de Belgia, al Belgiei. ÔÇô Pronun╚Ťat: -gi-an.
BELGI├üN2, -─é, belgieni, -e, s. m. ╚Öi f. Persoan─â f─âc├«nd parte din popula╚Ťia de baz─â a Belgiei. ÔÇô Pronun╚Ťat: -gi-an.
BELGI├üN, -─é, belgieni, -e, adj., s. m. ╚Öi f. 1. Adj. Care apar╚Ťine Belgiei sau popula╚Ťiei ei; privitor la Belgia sau la popula╚Ťia ei. 2. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Belgiei.
belgi├ín (referitor la Belgia) (-gi-an) adj. m., s. m., pl. belgi├ęni (-gi-eni); adj. f., s. f. belgi├ín─â, pl. belgi├ęne
belgi├ín s. m., adj. m. (sil. -gi-an), pl. belgi├ęni (sil. -gi-eni); f. sg. belgi├ín─â, g.-d. art. belgi├ęnei, pl. belgi├ęne

Belgian dex online | sinonim

Belgian definitie

Intrare: belgian (adj.)
belgian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: bel-gi-an
Intrare: belgian (s.m.)
belgian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: bel-gi-an