5 definiții pentru beaujolais
BEAUJOLAIS s. n. Vin roșu sec din estul Franței, care este consumat de obicei la câteva luni după ce a fost produs. [
Pr.: bojolé] – Din
n. pr. Beaujolais. beaujolais (vin) (
fr.) [
pron. bojolé] (beau-jo-lais)
s. n.,
art. beaujolais-ul
Beaujolais (nume de loc) (
fr.) [
pron. bojolé] (Beau-jo-lais)
s. propriu
n. beaujolais s. n. (cuv. fr.) Vin franțuzesc din regiunea Beaujolais ◊ „În Franța noua recoltă de beaujolais va fi pusă în vânzare în noiembrie.” R.l. 15 VII 83 p. 6 [pron. bojolé] (din fr. beaujolais; PR 1922) GAMAY BEAUJOLAIS (loc. fr.) [gamé bojolé] subst. Soi de viță de vie originar din Franța, cu ciorchini mijlocii, cilindrici, boabe dese, negre; produce vinuri roșii de bună calitate. Beaujolais dex online | sinonim
Beaujolais definitie