Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

5 defini╚Ťii pentru bazilisc

bazil├şsc sm [At: DN3 / V: va- / Pl: ~i╚Öte / E: it basilisco] 1 (├Äcp) ╚śarpe fabulos, care ucidea cu privirea. 2 Gen de ╚Öop├órl─â cu limba groas─â, capul ╚Öi g├ótul scurt, pe cap cu o excrescen╚Ť─â epidermic─â triunghiular─â, iar, pe spate ╚Öi pe coad─â, cu o creast─â din╚Ťat─â mobil─â.
BAZIL├ŹSC s.m. 1. ╚śarpe fabulos despre care se credea c─â cu o singur─â privire provoac─â moartea. 2. Gen de ╚Öop├órl─â cu limba groas─â, capul ╚Öi g├ótul scurt, cu o coad─â lung─â, av├ónd pe cap o excrescen╚Ť─â epidermic─â triunghiular─â, iar pe spate ╚Öi pe coad─â o creast─â din╚Ťat─â mobil─â. [Pl. -li╚Öci. / < it. basilisco, cf. gr. basiliskos].[1]
BAZIL├ŹSC s. n. 1. (mit.) ╚Öarpe, fiin╚Ť─â fantastic─â cu privire ucig─âtoare. 2. gen de ╚Öop├órl─â din America Central─â cu limba groas─â, capul ╚Öi g├ótul scurte, coad─â lung─â, av├ónd pe cap o excrescen╚Ť─â epidermic─â triunghiular─â. 3. tun lung folosit pe galere. (< it. basilisco, gr. basiliskos)
bazilisc m. 1. șarpe fabulos a cărui privire cauza moartea; 2. fig. ochi de bazilisc, răutăcioși și scânteietori; 3. soiu de șopârlă din America de S., timidă și inofensivă.
*bazil├şsc V. basilisc.

Bazilisc dex online | sinonim

Bazilisc definitie

Intrare: bazilisc
bazilisc substantiv masculin