Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru batant

batánt, ~ă a [At: DEX2 / Pl: ~nți, ~e / E: fr batant] (D. uși, ferestre, capace) Care se închide printr-o mișcare de du-te-vino, în jurul unei axe verticale, situate la una dintre margini.
BATÁNT, -Ă, batanți, -te, adj., s. n. 1. Adj. (Despre uși, ferestre, capace etc.) Care se închide singur, printr-o mișcare de du-te-vino în jurul unei axe verticale situate la una dintre margini. 2. S. n. Panou mobil la o poartă sau la o ușă. – Din fr. battant.
BATÁNT, -Ă, batanți, -te, adj. (Despre uși, ferestre, capace etc.) care se închide singur, printr-o mișcare de du-te-vino în jurul unei axe verticale situate la una dintre margini. – Din fr. battant.
BATÁNT, -Ă, batanți, -te, adj. (Despre uși, ferestre, capace etc.) Care se închide singur, printr-o mișcare de rotație în jurul unei axe situate la o extremitate. – Fr. battant.
batánt1 adj. m., pl. batánți; f. batántă, pl. batánte
batánt2 s. n., pl. batánte
batánt adj. m., pl. batánți; f. sg. batántă, pl. batánte
BATÁNT, -Ă adj. (Despre uși, capace etc.) Care se închide singur printr-o mișcare de rotație în jurul unei axe situate la o margine. // s.n. Panou mobil la o poartă sau la o ușă, servind la deschiderea sau închiderea acestora. [< fr. battant].
BATÁNT, -Ă I. adj. (despre uși, ferestre) care poate executa o mișcare de rotație limitată în jurul unei axe verticale. II. s. n. panou mobil la o poartă sau ușă. (< fr. battant)
BATÁNT ~tă (~ți, ~te) (despre uși, ferestre etc.) Care se închide și se deschide printr-o mișcare de rotație în jurul unei axe verticale fixate la una dintre margini; cu proprietate de a se închide și a se deschide singur. /<fr. battant

Batant dex online | sinonim

Batant definitie

Intrare: batant
batant adjectiv substantiv neutru