Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru basic-english

basic-english sm [At: DEX2 / P: béizic-ínglis / A: net / E: eg basic-english] Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională.
BASIC-ENGLISH s. n. Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională. [Pr.: béisic-ingliș] – Cuv. engl.
BASIC-ENGLISH s. m. Formă simplificată a limbii engleze, având la bază circa 850 de cuvinte și un minimum de reguli gramaticale, creată cu scopul de a servi ca limbă internațională. [Pr.: béizic-íngliș] – Cuv. engl.
Basic-English (angl.) [pron. béĩsic-íngliș] s. n.
BASIC-ENGLISH s.f. Formă simplificată a limbii engleze, cu un minimum de cuvinte și forme gramaticale. [Pron. bésic-ingliș. / < engl. basic-english].
BASIC-ENGLISH BÉIZIC-INGLIȘ/ s. f. formă simplificată a limbii engleze, cu un minimum de cuvinte și forme gramaticale. (< engl. basic-english)
BASIC-ENGLISH s. f. (< engl. basic-english „engleza de bază”): limbă artificială obținută între 1926-1930, prin simplificarea limbii engleze, de către filozoful englez R. Ogden. în colaborare cu I. A. Richards. Dispunea de 850 de cuvinte și de o gramatică foarte redusă (cu un minim de reguli). S-a limitat la un cerc foarte restrâns de vorbitori, azi nemaifiind folosită.

basic-english definitie

basic-english dex

Intrare: basic-english
basic-english substantiv neutru (numai) singular
  • pronunție: béizic-íngliș