Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru baset

basét sm [At: CAMIL PETRESCU, T. II, 72 / S: basset / Pl: ~eți / E: fr basset] Câine de vânătoare cu capul, urechile și corpul alungite, cu labele scurte, arcuite în afară și cu părul roșiatic sau negru Si: copoi german.
BASÉT, baseți, s. m. Câine de vânătoare cu corpul lunguieț, cu labele scurte, cu urechile lungi și cu pete roșietice sau negre pe corp. – Din fr. basset.
BASÉT, baseți, s. m. Câine de vânătoare cu corpul lunguieț, cu labele scurte, cu urechile lungi, cu pete roșietice sau negre pe corp, folosit pentru scoaterea din vizuină a vulpilor și a bursucilor. – Din fr. basset.
BASÉT S. m. Cîine de vînătoare, cu capul, urechile și corpul lungărețe, cu labele scurte, arcuite în afară, cu părul scurt, cu pete roșiatice sau negre; boldei.
BASÉT, baseți, s. m. Câine de vânătoare cu capul, urechile și corpul lungărețe, cu labele scurte, cu pete roșietice sau negre pe corp, folosit pentru scoaterea din vizuină a vulpilor și bursucilor. – Fr. basset.
basét s. m., pl. baséți
basét s. m., pl. baséți
BASÉT s.m. Specie de câine de vânătoare cu corpul lunguieț și labele scurte, cu pete roșietice sau negre, specializat în scoaterea din vizuină a vulpilor și a bursucilor. [< fr. basset].
BASÉT s. m. 1. câine de vânătoare cu corpul alungit și labele scurte, cu pete roșietice sau negre. 2. rasă franceză de găini cu picioare foarte scurte. (< fr. basset)
BASÉT ~ți m. 1) Specie de câini de vânătoare, cu corpul lung și cu picioarele scurte, folosiți pentru a scoate vulpile sau bursucii din vizuină. 2) Câine din această specie. /<fr. basset
*basét m. (fr. basset, d. bas, jos, scund). Un fel de cîne de vînat patic (scund), în general negru și cu puțin galben.

Baset dex online | sinonim

Baset definitie

Intrare: baset
baset substantiv masculin