Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru baseball

base-ball sn [At: DEX2 / P: beiz-bol / Pl: ? / E: anm] Joc sportiv nord-american, practicat între două echipe de câte nouă jucători cu o minge asemănătoare celei de oină, care se lansează cu un bătător spre terenul echipei adverse, de unde poate fi trimisă înapoi tot prin lovire cu bătătorul.
BASEBALL s. n. Joc sportiv național nord-american, asemănător cu oina. [Pr.: béĭsbol] – Din engl. basse-ball.
BASE-BALL s. n. Joc sportiv nord-american, practicat între două echipe de câte nouă jucători cu o minge ca cea de oină, care se lansează cu un bătător spre terenul echipei adverse, de unde poate fi trimisă înapoi tot prin lovire cu bătătorul. [Pr.: béiz-bol] – Cuv. engl.
baseball (angl.) [pron. beĩsbol] s. n., art. baseballul
BASE-BALL s.n. Joc național cu mingea din America de Nord, care se practică între două echipe a câte nouă jucători pe un teren cu patru platforme de cauciuc alb la colțuri, în care jucătorii sunt feriți de lovituri. [Pron. béisbol și béisbal. / < engl. base-ball].
BASE-BALL BÉIZ-BOL/ s. n. joc sportiv (la americani) între două echipe a câte 9 jucători, asemănător cu oina. (< engl. base-ball)
BASE-BALL [pr.: béizbol] n. Joc sportiv nord-american, practicat între două echipe de câte nouă persoane (jucători), foarte asemănător cu oina. /Cuv. engl.

Baseball dex online | sinonim

Baseball definitie

Intrare: baseball
baseball