Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru basculator

basculatór sn [At: LTR / Pl: ~oare / E: bascula + -ator] Dispozitiv care servește la basculare.
BASCULAT├ôR, basculatoare, s. n. Dispozitiv folosit la desc─ârcarea prin basculare a vagoanelor, a autocamioanelor etc.; culbutor (1). ÔÇô Bascula + suf. -tor (dup─â fr. basculeur).
BASCULAT├ôR, basculatoare, s. n. Dispozitiv care serve╚Öte la r─âsturnarea unui vas sau a unui vagonet, cu scopul de a-l goli de con╚Ťinut; culbutor. ÔÇô Bascula + suf. -tor (dup─â fr. basculeur).
BASCULAT├ôR, basculatoare, s. n. Dispozitiv care serve╚Öte la r─âsturnarea unui vas sau a unui vagonet, cu scopul de a-l goli de con╚Ťinut.
BASCULAT├ôR, basculatoare, s. n. Dispozitiv care serve╚Öte la r─âsturnarea unui vas sau a unui vagonet, cu scopul de a-l goli de con╚Ťinut. ÔÇô Din bascula + suf. -tor (dup─â fr. basculeur).
basculatór s. n., pl. basculatoáre
basculatór s. n., pl. basculatoáre
BASCULATÓR s. (TEHN.) culbutor, răsturnător.
BASCULAT├ôR s.n. Dispozitiv mecanic care serve╚Öte la r─âsturnarea unei l─âzi sau a unui vagonet pentru a-i goli con╚Ťinutul. [< bascula + -tor, dup─â fr. basculeur].
BASCULATÓR s. n. dispozitiv mecanic pentru descărcarea prin basculare a unui autocamion, vagonet etc. (după fr. basculeur)
BASCULAT├ôR ~o├íre n. tehn. Instala╚Ťie mecanic─â, servind la ├«nclinarea unor recipiente sau vehicule ├«nc─ârcate, mai ales, cu materiale friabile, ├«n vederea desc─ârc─ârii lor. /bascul─â + suf. ~tor
BASCULATOR s. (TEHN.) culbutor.

Basculator dex online | sinonim

Basculator definitie

Intrare: basculator
basculator substantiv neutru