Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru basculant

bascul├ínt, ~─â a [At: DEX2 / Pl: ~n╚Ťi, ~e / E: fr basculant] 1 Care basculeaz─â. 2 Care poate bascula. 3 Care se balanseaz─â. 4 (├Äs) Autocamion (sau camion, vagon) - Autocamion (sau camion, vagon) a c─ârui platform─â se ridic─â pentru a desc─ârca materialele transportate.
BASCUL├üNT, -─é, basculan╚Ťi, -te, adj., s. f. 1. Adj. Care basculeaz─â sau care poate bascula; care se balanseaz─â. ÔŚŐ Autocamion (sau camion, vagon) basculant = autocamion (sau camion, vagon) a c─ârui platform─â se ridic─â pentru a desc─ârca materialele transportate. 2. S. f. Platform─â (cu obloane) sau vagon care se poate ridica ╚Öi ├«nclina ├«ntr-o parte pentru a desc─ârca, prin r─âsturnare, materialele transportate. ÔÇô Din fr. basculant.
BASCUL├üNT, -─é, basculan╚Ťi, -te, adj. Care basculeaz─â sau care poate bascula; care balanseaz─â. ÔŚŐ Autocamion (sau camion, vagon) basculant = autocamion (sau camion, vagon) a c─ârui platform─â se ridic─â pentru a desc─ârca materialele transportate. ÔÇô Din fr. basculant.
BASCUL├üNT, -─é, basculan╚Ťi, -te, adj. (Tehn.) Care execut─â mi╚Öcarea unei bascule, care se balanseaz─â. Autocamion (ori camion) sau vagon basculant = autocamion (ori camion) s─âu vagon a c─ârui platform─â se ridic─â dintr-o parte pentru a se desc─ârca de materialele transportate.
BASCUL├üNT, -─é, basculan╚Ťi, -te, adj. Care basculeaz─â sau care poate bascula; care se balanseaz─â. ÔŚŐ Autocamion (sau camion, vagon) basculant = autocamion (sau camion, vagon) a c─ârui platform─â se ridic─â dintr-o parte pentru a desc─ârca materialele transportate. ÔÇô Fr. basculant.
bascul├ínt adj. m., pl. bascul├ín╚Ťi; f. bascul├ínt─â, pl. bascul├ínte
basculántă s. f., g.-d. art. basculántei; pl. basculánte
bascul├ínt adj. m., pl. bascul├ín╚Ťi; f. sg. bascul├ínt─â, pl. bascul├ínte
BASCUL├üNT, -─é adj. Cu mi╚Öc─âri de bascul─â; care se basculeaz─â. ÔŚŐ Autocamion (sau vagon) basculant = autocamion (sau vagon) a c─ârui platform─â se poate ridica dintr-o parte pentru desc─ârcare. [Cf. fr. basculant].
BASCULÁNT, -Ă I. adj. care basculează. II. adj., s. f. (autocamion) echipat cu o benă basculantă. (< fr. basculant)
BASCUL├üNT ~t─â (~╚Ťi, ~te) Care basculeaz─â; cu proprietate de basculare. * Autocamion (camion, vagon) ~ autocamion (camion, vagon) a c─ârui ben─â se ridic─â, permi╚Ť├ónd desc─ârcarea materialelor transportate; autobasculant─â. /<fr. basculant
basculant, -─â, basculan╚Ťi, -te, s. m., s. f. be╚Ťiv.

Basculant dex online | sinonim

Basculant definitie

Intrare: basculant
basculant adjectiv