Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru basculant

basculánt, ~ă a [At: DEX2 / Pl: ~nți, ~e / E: fr basculant] 1 Care basculează. 2 Care poate bascula. 3 Care se balansează. 4 (Îs) Autocamion (sau camion, vagon) - Autocamion (sau camion, vagon) a cărui platformă se ridică pentru a descărca materialele transportate.
BASCULÁNT, -Ă, basculanți, -te, adj., s. f. 1. Adj. Care basculează sau care poate bascula; care se balansează. ◊ Autocamion (sau camion, vagon) basculant = autocamion (sau camion, vagon) a cărui platformă se ridică pentru a descărca materialele transportate. 2. S. f. Platformă (cu obloane) sau vagon care se poate ridica și înclina într-o parte pentru a descărca, prin răsturnare, materialele transportate. – Din fr. basculant.
BASCULÁNT, -Ă, basculanți, -te, adj. Care basculează sau care poate bascula; care balansează. ◊ Autocamion (sau camion, vagon) basculant = autocamion (sau camion, vagon) a cărui platformă se ridică pentru a descărca materialele transportate. – Din fr. basculant.
BASCULÁNT, -Ă, basculanți, -te, adj. (Tehn.) Care execută mișcarea unei bascule, care se balansează. Autocamion (ori camion) sau vagon basculant = autocamion (ori camion) său vagon a cărui platformă se ridică dintr-o parte pentru a se descărca de materialele transportate.
BASCULÁNT, -Ă, basculanți, -te, adj. Care basculează sau care poate bascula; care se balansează. ◊ Autocamion (sau camion, vagon) basculant = autocamion (sau camion, vagon) a cărui platformă se ridică dintr-o parte pentru a descărca materialele transportate. – Fr. basculant.
basculánt adj. m., pl. basculánți; f. basculántă, pl. basculánte
basculántă s. f., g.-d. art. basculántei; pl. basculánte
basculánt adj. m., pl. basculánți; f. sg. basculántă, pl. basculánte
BASCULÁNT, -Ă adj. Cu mișcări de basculă; care se basculează. ◊ Autocamion (sau vagon) basculant = autocamion (sau vagon) a cărui platformă se poate ridica dintr-o parte pentru descărcare. [Cf. fr. basculant].
BASCULÁNT, -Ă I. adj. care basculează. II. adj., s. f. (autocamion) echipat cu o benă basculantă. (< fr. basculant)
BASCULÁNT ~tă (~ți, ~te) Care basculează; cu proprietate de basculare. * Autocamion (camion, vagon) ~ autocamion (camion, vagon) a cărui benă se ridică, permițând descărcarea materialelor transportate; autobasculantă. /<fr. basculant
basculant, -ă, basculanți, -te, s. m., s. f. bețiv.

Basculant dex online | sinonim

Basculant definitie

Intrare: basculant
basculant adjectiv