Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru baril

baríl sn [At: LTR / Pl: ~e / E: fr baril] (Ind) Unitate de măsură pentru volume, întrebuințată, în special, în Statele Unite și în Anglia, pentru produse de petrol.
BARÍL, barili, s. m. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu circa 160 de litri, folosită, în special, în SUA și în Marea Britanie. – Din fr. baril.
BARÍL, barili, s. m. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu circa 160 de litri, întrebuințată, în special, în S.U.A. și în Anglia. – Din fr. baril.
BARÍL, barile, s. n. Unitate de măsură pentru volume, întrebuințată (în special în Statele Unite și în Anglia) pentru produsele petroliere.
BARÍL, barili, s. m. Unitate de măsură pentru volume, întrebuințată, în special în S.U.A. și în Anglia, pentru produsele petroliere. – Fr. baril.
baríl s. m., pl. baríli
baríl s. m., pl. baríli
BARÍL s.m. Unitate de măsură pentru volume în S.U.A. și în Anglia (folosită mai ales pentru produse petroliere), egală cu 158,98 litri. [Pl. -li, (s.n.) -luri. / < fr. baril, cf. engl. barrel].
BARÍL s. m. unitate de măsură pentru capacități, în special pentru produse petroliere, egală cu 158,9 l în S.U.A. și 163,5 l în Anglia. (< fr. baril, engl. barrel)
BARÍL ~i m. Unitate de măsură a capacității, egală aproximativ cu 160 l, folosită, mai ales, în S.U.A. și în Anglia, pentru produsele petroliere. /<fr. baril

Baril dex online | sinonim

Baril definitie

Intrare: baril (pl. -i)
baril pl. -i substantiv masculin
Intrare: baril (pl. -uri)
baril pl. -uri