Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru baric

báric, ~ă a [At: DEX2 / Pl: ~ici, -ice / E: fr barbique] 1 Care se referă la presiunea atmosferică. 2 Care ține de presiunea atmosferică. 3 (Îs) Sistem - Formă de repartiție a presiunii în atmosferă, în regiuni cu presiune ridicată sau scăzută.
BÁRIC, -Ă, barici, -ce, adj. Care se referă la presiunea atmosferică, care ține de presiunea atmosferică. ◊ Sistem baric = formă de repartiție a presiunii atmosferice, care poate fi pozitivă sau negativă. – Din fr. barique.
BÁRIC, -Ă, barici, -ce, adj. Care se referă la presiunea atmosferică, care ține de presiunea atmosferică. ◊ Sistem baric = formă de repartiție a presiunii în atmosferă, în regiuni cu presiune ridicată sau scăzută. – Din fr. barique.
BÁRIC, -Ă, barici, -ce, adj. Care se referă la presiunea atmosferică, care ține de presiunea atmosferică. ◊ Repartiție barică = repartiția presiunii atmosferice la suprafața pământului. – Fr. barique.
báric adj. m., pl. bárici; f. bárică, pl. bárice
báric adj. m., pl. bárici; f. sg. bárică, pl. bárice
BÁRIC, -Ă adj. Referitor la presiunea atmosferică. ◊ Repartiție barică = repartiția presiunii atmosferice la suprafața Pământului. [< fr. barique].
BÁRIC, -Ă adj. referitor la presiunea atmosferică. ♦ sistem ~ = repartiția presiunii atmosferice la suprafața Pământului. (< germ. barisch)
BÁRIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de presiunea atmosferică; propriu presiunii atmosferice. /<fr. barique

Baric dex online | sinonim

Baric definitie

Intrare: baric
baric adjectiv