Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru barcan─â

barcánă sf [At: DEX2 / Pl: ~ne / E: fr barkhane] Dună de nisip în formă de potcovă sau de semilună, cu convexitatea în partea de unde bate vântul.
BARC├üN─é, barcane, s. f. Dun─â de nisip ├«n form─â de potcoav─â sau de semilun─â, cu convexitatea orientat─â perpendicular pe direc╚Ťia v├óntului. ÔÇô Din fr. barkhane.
BARC├üN─é, barcane, s. f. Dun─â de nisip ├«n form─â de potcoav─â sau de semilun─â, cu convexitatea ├«n partea de unde bate v├óntul. ÔÇô Din fr. barkhane.
BARC├üN─é, barcane, s. f. Dun─â de nisip ├«n form─â de semilun─â cu convexitatea ├«n b─âtaia v├óntului. ÔÇô Fr. barkhane.
barcánă s. f., g.-d. art. barcánei; pl. barcáne
barcánă s. f., g.-d. art. barcánei; pl. barcáne
BARCÁNĂ s.f. Dună de nisip în formă de semilună, cu convexitatea în bătaia vântului. [< fr. barkhane].
BARC├üN─é s. f. dun─â mobil─â de nisip, ├«n form─â de semilun─â, perpendicular─â pe direc╚Ťia v├óntului, ├«n de╚Öerturi. (< fr. barkhane)
BARCÁNĂ ~e f. Dună de nisip caracteristică periferiei deșerturilor, având formă de potcoavă cu convexitatea în bătaia vântului. /<fr. barkhane
barcan─â, (engl.= barchan) dun─â de nisip ├«n form─â de semi-lun─â. B. are o morfologie asimetric─â, cu un flanc convex domol, orientat ├«n direc╚Ťia dinspre care bate v├óntul, ╚Öi un flanc concav abrupt. Sin. dun─â ├«n semicerc; barkhan─â.
BARC├üN─é (< fr.) s. f. Dun─â caracteristic─â periferiei de╚Öerturilor, ├«n form─â de potcoav─â asimetric─â cu convexitatea orientat─â perpendicular pe direc╚Ťia v├«ntului, cu o ├«n─âl╚Ťime medie de 15-20 m ╚Öi o lungime de 200-800 m.

Barcan─â dex online | sinonim

Barcan─â definitie

Intrare: barcan─â
barcan─â substantiv feminin