Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

6 defini╚Ťii pentru bantu

bant├║ [At: DEX2 / A: b├íntu / E: fr bantous] 1 smi Popula╚Ťie african─â negroid─â, de o mare diversitate antropologic─â, din Africa Ecuatorial─â ╚Öi Meridional─â. 2-3 smi, a (Persoan─â) care face parte din bantu (1). 4-5 a De bantu (1-2). 6-7 a Referitor la bantu (1-2). 8-9 a Specific pentru bantu (1-2). 10-11 a Care apar╚Ťine de bantu (1-2). 12-13 sf, a (Limb─â) care este vorbit─â de bantu (1-2).
B├üNTU s. m. ╚Öi f., adj. invar. 1. S. m. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia african─â negroid─â, de o mare diversitate antropologic─â din Africa Ecuatorial─â ╚Öi Meridional─â. 2. Adj. invar. Referitor la bantu (1) sau la limbile vorbite de aceast─â popula╚Ťie. ÔÖŽ (Substantivat, f.) Limb─â vorbit─â de aceast─â popula╚Ťie. [Acc. ╚Öi: bant├║] ÔÇô Din fr. Bantou.
BANT├Ü s. m. invar., adj. invar. 1. S. m. invar. Popula╚Ťie african─â negroid─â, de o mare diversitate antropologic─â din Africa Ecuatorial─â ╚Öi Meridional─â. 2. Adj. invar. Referitor la bantu (1) sau la limbile vorbite de aceast─â popula╚Ťie. [Acc. ╚Öi: b├íntu] ÔÇô Din fr. bantous.
bántu / bantú adj. invar., s. m. și f., pl. bántu / bantú
bantú / bántu adj. invar., s.m.
BANT├Ü / B├üNTU s. n. Popula╚Ťie negrid─â din Africa ecuatorial─â ╚Öi de sud. ÔŚŐ limbi ~ = familie de limbi negro-africane cu structur─â gramatical─â ╚Öi lexic, apropiate. (<fr. bantou)

Bantu dex online | sinonim

Bantu definitie

Intrare: bantu (art. -l)
bantu art. -l
Intrare: bantu (art. -ul)
bantu art. -ul adjectiv invariabil substantiv masculin