Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru bancnot─â

bancn├│t─â sf [At: ODOBESCU, S. I, 469 / Pl: ~te / E: ger Banknote, fr bank- note] Ban2 (1) de h├órtie emis de o banc─â3 (1) ╚Öi folosit ca mijloc de plat─â Si: bilet de banc─â, h├órtie-moned─â, (├«nv) banc─â3 (4), banco-╚Ťedul─â, bancot.
BANCN├ôT─é, bancnote, s. f. Semn b─ânesc oficial sub form─â de h├órtie de valoare la purt─âtor, emis─â de o banc─â2 (1) ╚Öi care ├«ndepline╚Öte func╚Ťia de mijloc de plat─â; ban de h├órtie. ÔÇô Din germ. Banknote, fr. bank-note.
BANCN├ôT─é, bancnote, s. f. H├órtie-moned─â emis─â de o banc─â2 (1) ╚Öi folosit─â ca mijloc de plat─â. ÔÇô Din germ. Banknote, fr. bank-note.
BANCNÓTĂ, bancnote, s. f. Monedă de credit la. purtător, cu acoperire în aur, emisă de o bancă. Desfăcu la vedere cele două bancnote de cîte o sută de lei. SADOVEANU, B. 211.
BANCN├ôT─é, bancnote, s. f. H├órtie de valoare, cu acoperire ├«n aur, emis─â de o banc─â (├«n schimbul cambiilor) ╚Öi folosit─â ca mijloc de plat─â. ÔÇô Germ. Banknote (fr. bank-note).
bancn├│t─â (ban-cno- / banc-no-) s. f., g.-d. art. bancn├│tei; pl. bancn├│te
bancn├│t─â s. f. (sil. mf. banc-), pl. bancn├│te
BANCN├ôT─é s. (FIN.) h├órtie, bilet de banc─â, h├órtie-moned─â, (prin Transilv. ╚Öi Maram.) b─âncut─â, (├«nv.) asignat, asigna╚Ťie, banc─â, buma╚Öc─â.
BANCNÓTĂ s.f. Hârtie-monedă emisă de o bancă și folosită ca mijloc de plată; bilet de bancă. [< fr., engl. bank-note, cf. germ. Banknote].
BANCNÓTĂ s. f. hârtie-monedă emisă de o bancă, mijloc de plată; bilet de bancă. (< germ. Banknote, fr. bank-note)
BANCNÓTĂ ~e f. Hârtie de valoare cu acoperire în aur, emisă de către stat și folosită ca mijloc de plată; bilet de bancă. [Sil. banc-no-] /<germ. Banknote, fr. banknote
bancnotă f. hârtie monedă, bilet de bancă.
*bancn├│t─â f., pl. e (engl. ╚Öi germ. banknote). Bilet de banc─â, buma╚Öc─â. ÔÇô V. bilet.
BANCNOT─é s. (FIN.) h├«rtie, bilet de banc─â, h├«rtie-moned─â, (prin Transilv. ╚Öi Maram.) b─âncut─â, (├«nv.) asignat, asigna╚Ťie, banc─â, buma╚Öc─â. (O ~ de o sut─â.)

Bancnot─â dex online | sinonim

Bancnot─â definitie

Intrare: bancnot─â
bancnot─â substantiv feminin
  • silabisire: banc-