Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru bancaizăn

báncaizăn sn [At: CADE / Pl: ~e / E: ger Bankeisen] 1 Unealtă de fier de la bancul2 (2) tâmplarului, care servește ca opritor al scândurilor date la rindea. 2 Scoabă de fier cu care se fixează în perete un dulap, o bibliotecă etc.
BÁNCAIZĂN, bancaizăne, s. n. 1. Scoabă de fier cu care se fixează în perete un dulap, o bibliotecă etc. 2. Unealtă de fier la bancul1 tâmplarului, care servește ca opritor al scândurilor date la rindea. – Din germ. Bankeisen.
BÁNCAIZĂN, bancaizăne, s. n. 1. Scoabă de fier care fixează în perete un dulap, o bibliotecă etc. 2. Unealtă de fier de la bancul1 tâmplarului, care servește ca opritor al scândurilor date la rindea. – Din germ. Bankeisen.
BÁNCAIZĂN, bancaizăne, s. n. 1. Bucată de fier la bancul2 (2) tîmplarului. 2. Piesă de fier cu care se fixează în perete un dulap, o bibliotecă etc.
BÁNCAIZĂN, bancaizăne, s. n. 1. Bucată de fier la bancul2 (2) tâmplarului. 2. Piesă de fier cu care se fixează în perete un dulap, o bibliotecă etc. – Germ. Bankeisen.
báncaizăn (-cai-) s. n., pl. báncaizăne
báncaizăn s. n. (sil. -ai-; mf. banc-), pl. báncaizăne
BÁNCAIZĂN s.n. 1. Bucată de fier fixată la bancul tâmplarului. 2. Piesă de fier cu care se fixează în perete un dulap, o bibliotecă etc. [Pron. ban-cai-, pl. -ne. / < germ. Bankeisen].
BÁNCAIZĂN s. n. 1. bucată de fier la bancul tâmplarului. 2. piesă de fier cu care se fixează în perete un dulap, o bibliotecă. (< germ. Bankeisen)

bancaizăn definitie

bancaizăn dex

Intrare: bancaizăn
bancaizăn substantiv neutru
  • silabisire: -cai-; mf. banc-