Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru balonet

balonét sn [At: DM / Pl: ~e / E: fr ballonet] 1-2 Compartiment din interiorul unui balon (1) (sau al unui dirijabil), umplut cu un gaz mai ușor decât aerul. 3 Dispozitiv de plutire al aripilor de hidroavion.
BALONÉT, balonete, s. n. 1. Compartiment din interiorul unui dirijabil, umplut cu un gaz mai ușor decât aerul. 2. Dispozitiv de plutire al aripilor unui hidroavion. – Din fr. ballonnet.
BALONÉT, balonete, s. n. 1. Compartiment din interiorul unui balon sau unui dirijabil, umplut cu un gaz mai ușor decât aerul. 2. Dispozitiv de plutire al aripilor de hidroavion. – Din fr. ballonnet.
BALONÉT, balonete, s. n. 1. Cameră de gaz din interiorul unui dirijabil, care se poate umfla sau dezumfla, pentru a menține înălțimea dirijabilului în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar montat către extremitățile aripilor unui hidroavion, pentru a împiedica intrarea acestora în apă. – Fr. ballonnet.
balonét s. n., pl. balonéte
balonét s. n., pl. balonéte
BALONÉT s.n. 1. Cameră de gaz la un dirijabil, care, prin umflare și dezumflare, menține echilibrul în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar la extremitățile aripilor unui hidroavion, care împiedică intrarea acestora în apă. [< fr. ballonet].
BALONÉT s. n. 1. cameră de gaz la un dirijabil, care, prin umflare și dezumflare, menține echilibrul în timpul zborului. 2. flotor la extremitățile aripilor unui hidroavion. (< fr. ballonnet)
BALONET a) compartiment în interiorul unui dirijabil umplut cu gaz mai ușor decât aerul; b) compartiment interior al unui balon izolat printr-o diafragmă comunicând cu atmosfera printr-un orificiu. Umplut cu aer, balonetul menține forma balonului. c) compartiment suplimentar (umplut de obicei cu aer) aflat la extremitățile unui hidroavion, împiedicând intrarea aripilor în apă pe timpul plutirii.

Balonet dex online | sinonim

Balonet definitie

Intrare: balonet
balonet substantiv neutru