Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru balneologie

balneologíe sf [At: DL / P: ~ne-o~ / E: fr balnéologie] Ramură a medicinii care studiază acțiunea profilactică și curativă a apelor termale sau minerale și a nămolurilor.
BALNEOLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care studiază acțiunea profilactică și curativă a apelor termale sau minerale și a nămolurilor. [Pr.: -ne-o-] – Din fr. balnéologie.
BALNEOLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care studiază acțiunea profilactică și curativă a apelor termale sau minerale și a nămolurilor. [Pr.: -ne-o-] – Din fr. balnéologie.
BALNEOLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care studiază acțiunea profilactică și curativă a apelor minerale și a nămolurilor. Institut de balneologie. – Pronunțat: -ne-o-.
BALNEOLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care studiază acțiunea profilactică și curativă a apelor termale sau minerale și a nămolurilor. [Pr.: -ne-o-] – Fr. balnéologie.
balneologíe (-ne-o-) s. f., art. balneología, g.-d. balneologíi, art. balneologíei
balneologíe s. f. (sil. -ne-o-), art. balneología, g.-d. balneologíi, art. balneologíei
BALNEOLOGÍE s.f. Disciplină care se ocupă cu studiul apelor minerale și al nămolurilor terapeutice, precum și cu studiul acțiunii lor curative. [Gen. -iei. / < fr. balnéologie, cf. lat. balneum – baie, gr. logos – studiu].
BALNEOLOGÍE s. f. disciplină care se ocupă cu studiul și aplicarea terapeutică a apelor minerale și a nămolurilor. (< germ. Balneologie)
BALNEOLOGÍE f. Ramură a medicinei care studiază acțiunea profilactică și curativă a apelor minerale sau termale și a nămolurilor. Institut de ~. [Art. balneologia; G.-D. balneologiei; Sil. -ne-o-, -gi-e] /<fr. balnéologie
BALNEO- „băi, balnear”. ◊ L. balneum „baie” > fr. balnéo-, engl. id., germ. id. > rom. balneo-. □ ~geologie (v. geo-, v. -logie1), s. f., studiul relațiilor dintre apele minerale și structura geologică respectivă; ~grafie (v. -grafie), s. f., descriere a băilor; ~log (v. -log), s. m. și f., specialist în balneologie; ~logie (v. -logie1), s. f., disciplină care studiază apele minerale și nămolurile terapeutice; ~terapie (v. -terapie), s. f., utilizarea în scop terapeutic a apelor minerale și a nămolurilor.

balneologie definitie

balneologie dex

Intrare: balneologie
balneologie