Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru aviva

aviva vt [At: V. ROM. mai 1939, 53 / Pzi: ~v├ęz / E: fr aviver] (Frm; nob) 1 A ├«nviora. 2 (Fig) A ├«nt─âr├óta. 3 (Teh) A da culorii unui material textil sau unei piei o nuan╚Ť─â mai vie prin tratarea cu anumite substan╚Ťe. 4 (Med) A face s─â s├óngereze fe╚Ťele unei pl─âgi sau fistule pentru a se suda dup─â cicatrizare. 5 (Fig) A r─âscoli o durere, o suferin╚Ť─â.
AVIV├ü, avivez, vb. I. Tranz. A da o nuan╚Ť─â mai vie culorii ╚Ťes─âturilor sau pieilor prin tratarea lor cu anumite substan╚Ťe. ÔÇô Din fr. aviver.
AVIV├ü, avivez, vb. I. Tranz. A da o nuan╚Ť─â mai vie culorii ╚Ťes─âturilor sau pieilor prin tratarea lor cu anumite substan╚Ťe. ÔÇô Din fr. aviver.
AVIV├ü, avivez, vb. I. Tranz. A da o nuan╚Ť─â mai vie culorii ╚Ťes─âturilor sau pieilor, prin tratarea cu anumite substan╚Ťe. ÔÇô Fr. aviver.
avivá (a ~) vb., ind. prez. 3 aviveáză
aviv├í vb., ind. prez. 1 sg. aviv├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. avive├íz─â
AVIV├ü vb. I. tr. 1. A da unui material textil sau unei piei o nuan╚Ť─â mai vie prin tratarea cu anumite substan╚Ťe. 2. A face s─â s├óngereze fe╚Ťele unei pl─âgi sau fistule pentru a se suda dup─â cicatrizare. ÔÖŽ A ├«nviora. 3. (Fig.) A ├«nvenina, a irita; a r─âscoli (o durere, o sup─ârare). [P.i. -vez. / < fr. aviver].
AVIV├ü vb. tr. 1. a da unui material textil, unei piei o nuan╚Ť─â mai vie prin tratarea cu anumite substan╚Ťe. 2. a face s─â s├óngereze fe╚Ťele unei pl─âgi sau fistule. ÔŚŐ a ├«nviora. 3. (fig.) a ├«nvenina, a irita; a r─âscoli (o durere). (< fr. aviver)
A AVIV├ü ~├ęz tranz. (╚Ťes─âturi sau piei) A trata cu coloran╚Ťi pentru a da o nuan╚Ť─â de culoare mai vie. /<fr. aviver

Aviva dex online | sinonim

Aviva definitie

Intrare: aviva
aviva verb grupa I conjugarea a II-a